Українська правда

Скандальний гол, якого могло і не бути: як дії Беннетта з Флориди залишилися безкарними

Скандальний гол, якого могло і не бути: як дії Беннетта з Флориди залишилися безкарними

У ніч на 13 травня в Національній хокейній лізі (НХЛ) Флорида здобула вольову перемогу над Бостоном з рахунком 3:2, поступаючись після першого періоду 0:2.

Одну з шайб закинув нападник Пантерз Сем Беннетт. Проте довкола його голу в соцмережах розгорівся шалений скандал. Все через те, що перед взяттям воріт Беннетт штовхнув гравця Бостона Чарлі Койла на воротаря.

Відео

Зрештою, гол був зарахований. НХЛ аргументувала це рішення тим, що контакт Койла з Джеремі Свейменом після поштовху не завадив голкіперу зіграти на своїй позиції.

Та цього епізоду могло і не бути, оскільки у попередній грі Сем навмисно вдарив у щелепу Бреда Маршана і мав отримати покарання від НХЛ, проте цього не сталося.

Та сам гравець не вважає, що зробив щось протиправне в ситуації з Бредом.

"Очевидно, що в цій грі я не намагався вдарити його по голові, як усі кажуть. Інші люди можуть мати іншу думку. Я просто готувався до того, що він може вдарити мене.

У мене не було часу подумати про те, щоб вдарити його по голові. Люди можуть дивитися на це, як завгодно. Це хокей у плей-оф. Будуть важкі ігри. Звичайно, прикро, що він отримав удар, але я думаю, що це лише хокей", — сказав Беннетт в післяматчевому інтерв’ю на TNT.

Варто зазначити, що це не перший такий випадок в кар'єрі 27-річного форварда. Буквально минулого року він в схожому стилі вдарив хокеїста Торонто і теж не був покараний.

Що ж, інцидент вже стався, і Флорида забезпечила собі комфортний рахунок у серії (3:1). Для виходу у чвертьфінал Пантерз потрібно виграти ще одну гру, і наступний поєдинок команда проведе вже 15 травня у себе вдома.

І залишається лише сподіватися, що в підсумку нам не доведеться говорити про цю скандальну перемогу як вирішальну.

Бостон Флорида NHL