Українська правда

Ломаченко: Я втратив мрію стати абсолютним чемпіоном світу

— 8 травня, 13:55
Ломаченко: Я втратив мрію стати абсолютним чемпіоном світу

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) вважає, що результат бою за титул абсолютного чемпіона світу в легкій вазі з Девіном Хейні (31-0-1, 15 KO) був несправедливим.

Про це українець розповів порталу Top Rank напередодні поєдинку з Джорджем Камбососом (21-2, 10 КО) за вакантний титул IBF у легкій вазі.

«Я був людиною, яка хотіла завоювати світ. Я був дуже близький до абсолютного чемпіонства, але я не зміг, тому що програв і втратив мою мрію, втратив мою мету. Я не хотів би закінчувати на цій ноті. Я пам'ятаю, був час, коли я був тим, з ким ніхто не хотів битися. Прямо зараз, звичайно, всі хочуть битися зі мною. Це тому, що я став старшим. Але просто зараз я все ще небезпечний. У мене все ще є швидкість, сила, кондиції. Я просто хочу показати найкраще.

Я люблю цей спорт. Я люблю змагання. Для мене це не бійка, для мене це мистецтво. Прямо зараз мені не потрібно щось доводити. Я просто хочу показати найкраще і показати знову, хто я в цьому спорті. У професійному боксі в нас чотири титули. Ми не можемо говорити про чотирьох різних чемпіонів. У боксі є один чемпіон — це абсолютний чемпіон світу.

У мене був шанс стати абсолютом. Я втратив цей шанс. На папері я не абсолютний чемпіон світу. Якщо ми говоримо про Теофімо — окей, бій був близьким, але якщо ми говоримо про Хейні — це не був близький бій. Я знаю, я розумію, що я виграв цей бій. Люди знають про цей результат, знають, що це було пограбування", — підсумував Ломаченко.

Бій Ломаченком з Камбососом за вакантний пояс IBF відбудеться 12 травня в Австралії. Чемпіон проводить для вас текстовий онлайн-марафон напередодні поєдинку.

Top Rank Джордж Камбосос Василь Ломаченко