Українська правда

Гран-прі Монако: Як Леклер виграв першу домашню гонку

Гран-прі Монако: Як Леклер виграв першу домашню гонку

У неділю, 26 травня, відбулася гонка восьмого етапу Формули-1 сезону-2024 — Гран-прі Монако. Традиційно перемога на трасі в Монте-Карло вважається однією з найпрестижніших в усьому автоспорті.

Чемпіон провів для вас онлайн-марафон вікенду 70-ї гонки в історії.

Хронологія подій

Шарль Леклер виграє домашній Гран-прі в Монако! Оскар Піастрі фінішує другий, трійку замкнув Карлос Сайнс.

Шарль Леклер наближається до першої перемоги на домашньому етапі в кар'єрі.

Розпочалася серія піт-стопів. Гамільтон та Ферстаппен єдині з групи лідерів, хто змінив гуму.

16 кіл позаду. Без змін у пелетоні.

Після рестарту підтверджено вибування чотирьох пілотів. Естебан Окон, Ніко Гюлькенберг, Кевін Магнуссен та Серхіо Перес завершили свою гонку.

Гонка поновилася! Леклер залишається лідером, Піастрі другий, а Сайнс зумів дістатися до боксів та зберігає третю сходинку.

Рестарт очікується о 16:44.

Також перед червоними прапорами відбувся контакт між П'єром Гаслі та Естебаном Оконом. Болід другого ледь не перевернувся.

І відразу велика аварія на старті! Спочатку на першому повороті зіткнулися Оскар Піастрі та Карлос Сайнс. Те призвело до проколу в іспанця, який вибув з боротьби в Монте-Карло. У хвості пелетону зіткнулися Серхіо Перес та обидва боліди Хаас. Червоні прапори!

Гонка розпочалася!

Шарль Леклер після вдалих виступів у практиках додав до свого активу ще й перемогу у кваліфікації домашнього Гран-прі в Монако. Монегаск виявився трохи швидшим за Оскара Піастрі з Макларен та напарника по Феррарі Карлоса Сайнса.

З повними результатами кваліфікації можете ознайомитися тут.

Пілот Феррарі Шарль Леклер — знову найшвидший. Тепер монегаск показав кращий результат у третій практиці, обійшовши Макса Ферстаппена та Льюїса Гамільтона.

Місцевий гонщик Шарль Леклер виявився першим у другій практиці чим порадував уболівальників. Гонщик Мерседес Гамальтон став другим, трійку замкнула ще одна легенда Формули-1 Фернандо Алонсо.

Пілот Мерседеса Льюїс Гамільтон став найшвидшим у першій практиці. О 18:00 розпочнеться друге тренування гонщиків у Монако.

Макларен презентував спеціальну ліврею до Гран-прі Монако, що має кольори шолома Айртона Сенни, який є рекордсменом за кількістю перемог у Монте-Карло — 6 виграних гонок.

Чемпіон раніше повідомляв розклад європейського етапу.

гран-прі Монако Формула 1