Головне

Львівські правоохоронці опанують сучасні стандарти забезпечення громадського порядку до "Євро-2012"

18.09.2008 12:11 282 0

Організація охорони громадського порядку під час футбольного матчу "Україна - Білорусь", яка отримала негативну оцінку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, підштовхнула львівських правоохоронців переглянути схему підготовки до "Євро-2012". 50 міліціонерів буде спрямовано на підвищення кваліфікації в навчальні поліцейські заклади європейських країн. А відтак вони очолять курси перепідготовки на місцях.

Як повідомив на прес-конференції начальник Головного управління МВСУ у Львівській області генерал-лейтенант Василь Пісний, це навчання відбудеться за кошти ЄС.

Водночас, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 серпня, правоохоронці більше не відповідають за безпеку вболівальників на стадіонах. Ці обов'язки покладені на власників стадіонів та футбольних клубів, що беруть участь у матчах.

Відтепер, зазначив начальник ГУ МВСУ, ми забезпечуватимемо тільки громадську безпеку довкола стадіонів. У їх власників повинна бути відповідна охорона і матеріально-технічні засоби тощо. Міліціонери ж охоронятимуть порядок лише під час тих матчів, участь в яких братиме національна збірна.

Заплановано також низку зустрічей та науково-технічних семінарів із зарубіжними партнерами, присвячених проблемам безпеки, боротьби із тероризмом та способам захисту у разі загрози. Представники німецької компанії "Bruker" уже презентували у Львові нові системи безпеки, які здатні виявляти ядерну, біологічну та хімічну зброю.

ukrinform.ua

Коментарі ()