Головне

Шевченко подякував Японській асоціації футболу за підтримку українського футболу

17.03.2024 21:25 415 0
Шевченко подякував Японській асоціації футболу за підтримку українського футболу
Фото: прес-служба УАФ

Президент УАФ Андрій Шевченко подякував Японській асоціації футболу за допомогу Україні після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє пресслужба Української асоціації футболу.

Відповідне звернення Шевченко зробив на прийомі в Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Мацуди Куніорі.

"Після повномасштабного вторгнення росії Асоціація футболу Японії надала пряму підтримку УАФ, виділивши 100 000 доларів на допомогу українському футболу. Я хотів би скористатися нагодою, щоб іще раз подякувати за підтримку!

Також ми вдячні за вашу допомогу в організації товариського матчу, який відбудеться 25 березня у Фукуоці. Японія запросила українську делегацію та взяла на себе всі витрати. І я вірю, що наші країни підсилюватимуть співпрацю не лише на ниві футболу", - сказав очільник УАФ.

Нагадаємо, що 25 березня олімпійська збірна України проведе товариський матч у японській Фукуоці. Підготовку до цього поєдинку команда Руслана Ротаня розпочне 18 березня в Сегеді, Угорщина.

Футбольний турнір ОІ-2024 відбуватиметься з 24 липня по 10 серпня. Окрім міста-господаря Парижа, матчі також гратимуть у Бордо, Десін-Шарп'є, Марселі, Нанті, Ніцці та Сент-Етьєні. 

Додамо, що з кожної групи у стадію плей-оф проходять дві найкращі команди.

Зазначимо, що Україна вперше в історії отримала олімпійську ліцензію у футболі завдяки перемозі над Францією (3:1) в 1/4 фіналу Євро-2023 U-21.

Нещодавно головний тренер української команди Руслан Ротань розповів про стратегії розв'язання проблеми виклику футболістів на ОІ-2024.

Коментарі ()