Головне

IBA, яку очолює росіянин Кремльов, визнала Продивуса президентом Федерації боксу України

IBA направила офіційний лист до Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету та ФБУ.
23.07.2022 19:51 1833 0
IBA, яку очолює росіянин Кремльов, визнала Продивуса президентом Федерації боксу України

Міжнародна асоціація боксу (IBA) визнала Володимира Продивуса легітимним президентом Федерації боксу України.

Про це повідомляє пресслужба ФБУ.

Актуально: Шатернікова рознесла Продивуса за співпрацю з росіянином

"IBA висловлює щиру стурбованість поточною ситуацією в українському боксі. Як нам було повідомлено, певна група людей на чолі з паном Кирилом Шевченком намагається змінити керівництво Федерації боксу України (ФБУ).

Цим листом повідомляємо, що останні вибори ФБУ відбулися 17 грудня 2021 року. IBA направила на ці вибори свого спостерігача, який не виявив жодних порушень у процедурному порядку таких виборів.

Тому IBA визнає пана Володимира Продивуса легітимним президентом ФБУ, який має повну підтримку з нашого боку. При цьому IBA не визнає засідання, проведене 22 лютого 2022 року альтернативною групою як законне засідання з’їзду, оскільки це не відповідало Регламенту IBA", - йдеться у листі IBA.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року президентом ФБУ було переобрано Володимира Продивуса. Але 12 регіональних федерацій не визнали результатів звітно-виборчої конференції, заявивши про порушення та відсутність кворуму.

22 лютого відбулася позачергова звітно-виборча конференція ФБУ у Міністерстві молоді та спорту України. Представники 17 регіональних федерацій обрали новим президентом ФБУ Кирила Шевченка.

Відзначимо, Продивус є віцепрезидентом Ради директорів Міжнародної асоціації боксу (IBA). Російський функціонер Умар Кремльов є президентом IBA.

Коментарі ()