Українська правда

Людмила Кіченок та Остапенко — переможниці US Open 2024 в парному розряді

Микола Дендак — 6 вересня, 20:43
Людмила Кіченок та Остапенко — переможниці US Open 2024 в парному розряді
Олена Остапенко і Людмила Кіченок
Getty Images

Українська тенісистка Людмила Кіченок у парі з латвійкою Оленою Остапенко перемогли Крістіну Младенович (Франція) та Шуай Чжан (Китай) у фіналі парного розряду US Open-2024.

Поєдинок тривав 1 годину 30 хвилин та завершився з рахунком 6:4, 6:3. Дует українки та латвійки 1 раз подав навиліт, допустив 7 подвійних помилок та використав 4 з 5 брейк-пойнтів.

Кіченок та Остапенко впевнено розпочали перший сет, взявши 3 гейми поспіль, проте потім рахунок вирівнявся. Та все ж, у напруженій боротьбі, вони забрали цей сет собі в актив.

Другий сет розпочався вже з переваги суперниць. Але Кіченок та Остапенко перевернули гру, взяли 5 геймів поспіль та впевнено перемогли.

Для українки це перша перемога на турнірі серії Grand Slam в кар'єрі у парному розряді. Цього року також був фінал Australian Open (теж у парі з Остапенко), проте там вони не змогли перемогти. Проте раніше вона тріумфувала на Вімблдоні-2023 у змішаному розряді (в парі з хорватом Мате Павичем).

US Open — Grand Slam
Нью-Йорк, США
Хард, парний розряд
Призовий фонд — 75 млн доларів
Фінал, 6 вересня

Людмила Кіченок (Україна)/Олена Остапенко (Латвія) — Крістіна Младенович (Франція)/Шуай Чжан (Китай) 6:4, 6:3

Відтак, Людмила — лише третя українка, що тріумфувала на турнірі серії Grand Slam. У 2008 році Альона та Катерина Бондаренко стали чемпіонками Відкритого чемпіонату Австралії в парному розряді.

Grand Slam Людмила Кіченок Младенович Чжан Шуай US Open-2024 Олена Остапенко