Українська правда

Світоліна поступилася Рибакіній у чвертьфіналі Вімблдона

Ігор Чернявський — 10 липня, 16:38
Світоліна поступилася Рибакіній у чвертьфіналі Вімблдона

Українська тенісистка Еліна Світоліна (21) зазнала поразки від представниці Казахстану Єлєни Рибакіної (4) у чвертьфіналі Вімблдона-2024.

Матч тривав 1 годину і завершився з рахунком 3:6, 2:6.

Перший сет українка розпочала якйнайкраще – виграла гейм на подачі суперниці й повела в рахунку. Однак захистити брейк Світоліна не змогла, віддавши свою подачу.

У 8-му геймі представниця Казахстану все ж зуміла забрати подачу українки, а в наступному – завершити партію на свою користь.

Слід зазначити, Світоліна у першому сеті подавала непогано, проте відчутно гірше за попередню гру – 67 відсотків влучання першої, 59 – реалізація.

Друга партія розпочалася зі втраченої українкою подачі, що й вирішило долю сету та матчу. Казахстанка впевнено реалізовувала гейми на подачі та зробила ще один брейк, попри хорошу подачу українки.

Wimbledon — Grand Slam
Лондон, Велика Британія
Трава
Призовий фонд — £50,000,000
1/4 фіналу, 10 липня

Єлєна Рибакіна (Казхастан) Еліна Світоліна (Україна) 6:3, 6:2
Світоліна не змогла захистити 350 рейтингових очок за торішній півфінал і втратить щонайменше 9 позицій у рейтингу WTA.
Рибакіна стає справжнім криптонітом для Еліни. Нагадаємо, у 1/8 цьогорічного Ролан Гаррос українка вилетіла саме від казахстанки. Завдяки сьогоднішній перемозі Єлєна вийшла вперед в очному протистоянні зі Світоліною — 3:2.
У півфіналі Рибакіна зіграє проти чешки Барбори Крейчикової. Друга фіналістка Вімблдона визначиться у протистоянні між хорваткою Донною Векич (37) та італійкою Ясміне Паоліні (7).
Еліна Світоліна Єлєна Рибакіна Вімблдон-2024