Українська правда

Ретро дня: неймовірний гол Антунеша у ворота Евертона

ФК Динамо Київ
Ретро дня: неймовірний гол Антунеша у ворота Евертона

На офіційному акаунті Ліги Європи в Instagram опублікували гол з легендарного матчу, який точно зігріє серця всім фанатам Динамо.

У 2015 році кияни провели один із найяскравіших єврокубкових матчів за багато років. На стадії 1/8 фіналу Ліги Європи команда Сергія Реброва розгромила Евертон з Ромелу Лукаку, Росом Барклі та іншими відомими гравцями у складі – 5:2.

Перший та останній голи Динамо закарбувалися в пам'яті як справжні шедеври. Андрій Ярмоленко відкрив рахунок після фірмового зміщення з флангу та крученого удару в дальню "дев'ять". П'ятий м'яч – на рахунку португальського захисника Віторіну Антунеша, який наважився на відчайдушний удар з метрів 30, і не дарма – став автором одного з найепічніших шедеврів у славетній єврокубковій історії Динамо.

Цікаво, що буквально за кілька днів до того Антунеш забив ще один чудовий гол. Португалець поставив масну крапку в розгромі Маріуполя (5:0) потужним ударом з лету з-за меж штрафного майданчика. Напевно, ці два м'ячі можна назвати найяскравішими моментами в кар'єрі Віторіну в Динамо.

Антунеш Динамо Київ Евертон