Українська правда

Матчі за виживання в УПЛ: Оболонь перемогла Лівий берег, Епіцентр і Верес сильнішого не виявили

Микола Дендак — 29 травня, 20:25
Матчі за виживання в УПЛ: Оболонь перемогла Лівий берег, Епіцентр і Верес сильнішого не виявили

У середу, 29 травня, відбулися перші матчі плей-оф за місце в Українській Прем'єр-лізі в наступному сезоні.

Епіцентр з Кам'янця-Подільського зіграв унічию з рівненським Вересом. Перший тайм розпочинався з упевненої гри рівнян, які створили кілька моментів, проте гравцям забракло точності.

Ближче до середини тайму гра вирівнялася і футболісти Епіцентра також почали бити по воротах. Зрештою, на 28 хвилині Владислав Мороз, хоч і з рикошетом, проте вивів свою команду вперед. А під кінець першої половини господарі мали ще одну шикарну можливість, але воротар Вереса зробив неймовірний сейв.

В другому таймі моментів було вже не так багато. На 66 хвилині матчу підопічні Олега Шандрука мали неймовірний шанс зрівняти рахунок після штрафного, проте гравець першолігової команди виніс м'яч з лінії воріт. На 80 хвилині до гостроти біля воріт підопічних Сергія Нагорняка знову призвело стандартне положення, цього разу кутовий. І Микола Гайдучик таки зрівняв рахунок у матчі.

На останніх хвилинах в обох команд були гольові моменти, проте рахунок залишився незмінним.

Чемпіонат України — УПЛ
Плей-оф, перший матч
29 травня

Епіцентр — Верес 1:1 (1:0)

Голи: 1:0 - 28 Мороз, 1:1 - 80 Гайдучик

Оболонь мінімально здолала Лівий берег. Команди показали саме те, що від них очікували. Боротьба на кожному клаптику поля, ставка на стандартні положення (тільки за перші 45 хвилин було подано 12 кутових!) та велика кількість дальніх ударів.

Чи не єдиний небезпечний момент стався на 20-й хвилині, коли захисники Оболоні «забули» капітана Лівого берега і дали йому пробити головою з вбивчої позиції, але Олександр Рибка показав дивареакції та витягнув надскладний м’яч.

А от Оболонь свою нагоду використала. У дебюті другого тайму Тарас Мороз із кількох метрів вколотив м’яч у ворота після скидки від партнера.

На 74-й хвилині Ігор Краснопір мав два розкішних шанси, аби подвоювати перевагу "пивоварів", але Максим Механів продемонстрував самовіддану гру на лінії, відбивши два поспіль удари з близької відстані.

Підопічні Віталія Первака відчайдушно намагалися зрівняти рахунок, але так і не змогли зняти замок із воріт Рибки. Втім, на це у них буде ще 90 хвилин у домашньому матчі-відповіді, який відбудеться у неділю, 2 червня.

Оболонь Лівий берег 1:0 (0:0)

Гол: Мороз 53

Нагадаємо, Верес та Оболонь посіли 13 та 14 місця в УПЛ у сезоні-2023/24. Лівий берег та Епіцентр завершили цьогорічний розіграш Першої ліги на 3 та 4 позиціях.

Фото: УПЛ

Верес Епіцентр Чемпіонат України, УПЛ