Українська правда

Українські шахісти звернулися до ФІДЕ з закликом не повертати росіян та білорусів до міжнародних змагань

Ігор Чернявський — 16 вересня, 12:40
Українські шахісти звернулися до ФІДЕ з закликом не повертати росіян та білорусів до міжнародних змагань
Суспільне

13 українських шахістів поставили свої підписи під листом до Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) щодо недопуску росіян та білорусів до змагань.

Листа опублікувала Федерація шахів України.

"Як вам відомо, Асамблея розгляне питання щодо зняття санкцій проти російської та білоруської шахових федерацій. Ми вважаємо, що обговорення цього питання є не тільки завчасним, а й глибоко аморальним, враховуючи постійні обставини, що впливають на нашу Батьківщину та міжнародну спільноту.

Гуманітарна криза: конфлікт, який триває, призвів до значних страждань багатьох людей та сімей в Україні. Визнання федерацій, які підтримують агресію, суперечить цінностям нашого спорту. Рішення про скасування санкцій може підбадьорити агресорів і підірвати безпеку гравців з постраждалих країн, включаючи Україну.

Ми з повагою закликаємо вас тиснути на свої національні федерації, щоб ця тема навіть не була включена до порядку денного для обговорення. Висловіть свою підтримку українській шаховій спільноті та тим, хто постраждав від конфлікту. Давайте разом підтримувати цінності миру, єдності та поваги в нашій шаховій спільноті", – йдеться в листі.

Листа підписали 13 українських шахістів, які виступають на шаховій Олімпіаді – Олександр Бєлявський, Михайло Бродський, Наталія Букса, Євгенія Долуханова, Інна Гапоненко, Василь Іванчук, Антон Коробов, Володимир Оніщук, Юлія Осьмак, Руслан Пономарьов, Анна Ушеніна, Андрій Волокітін, Наталія Жукова.

Нагадаємо, нещодавно з аналогічним закликом звернувся новий президент Федерації шахів України Олександр Камишін.