Головне

Бах: Попросив вивчити питання створення Олімпійських ігор з кіберспорту

15.10.2023 12:21 854 0
Бах: Попросив вивчити питання створення Олімпійських ігор з кіберспорту
Фото: Getty Images

Джерело - Olympics.

У майбутньому можуть з'явитися Олімпійські ігри з кіберспорту.

Про це розповів президент МОК Томас Бах.

"Я попросив нашу нову комісію з кіберспорту МОК вивчити питання створення Олімпійських ігор з кіберспорту. Ми обрали підхід, який дозволить нам бути активними в кіберспортивному просторі, залишаючись вірними нашим цінностям, якими ми керувалися понад століття.

  Бах: IBA не буде брати участь в олімпійській програмі боксу

Що стосується кіберспорту, наші цінності були і залишаються червоною лінією, яку ми не перетнемо. Наша кришталево чітка позиція завойовує все більше поваги серед кіберспортивної спільноти. Один із провідних видавців навіть адаптував свою популярну гру, щоб повністю відповідати нашим олімпійським цінностям – щоб гравці стріляли по мішенях, а не по людях.

  Читайте: Африканські країни просили дозволити росіянам виступати з прапорами

Спираючись на досвід цієї Олімпійської віртуальної серії, ми запустили Олімпійський тиждень кіберспорту в Сінгапурі на початку цього року. У Сінгапурі ми побачили доказ того, що наш комплексний підхід працює. Ми успішно об’єднали олімпійську та кіберспортивну спільноти.

  Актуально: Рішення про включення боксу до програми Олімпіади-2028 відкладено

Молодше покоління має абсолютно новий спосіб мислення. Зараз вони живуть цифровим життям. Ми не повинні ігнорувати їхні думки, якщо не хочемо поставити під загрозу своє власне майбутнє. Ми повинні дати їм можливість керувати нами своїм молодим мисленням.

  Бах залишиться в історії функціонером, який підтримав терористів

Ми повинні розробити цілісний аналіз можливостей і ризиків ШІ, а потім негайно почати діяти. Із задоволенням повідомляю, що ця робота вже ведеться. Якщо справи підуть добре, ви можете побачити перші наслідки цього вже в Парижі.

  Міжнародний паралімпійський комітет не підтримав повне призупинення членства росії

Сьогодні спорт змушений конкурувати за час та увагу молоді. Тому ми повинні достукатися до молоді там, де вона перебуває в цьому цифровому світі. Це не просто технологічний виклик - це демографічний", - сказав Бах.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!

Коментарі ()