Головне

Лінія Маннергейма для ОКР і золота медаль Великої Британії: підсумки Олімпіади-2022 за 20 лютого

20.02.2022 09:56 8087 0
Лінія Маннергейма для ОКР і золота медаль Великої Британії: підсумки Олімпіади-2022 за 20 лютого
Getty images

У заключний день XXIV Олімпійських ігор у Пекіні було розіграно 5 комплектів медалей.

  • Першими нагороди розіграли гірськолижники в командних змаганнях з паралельного слалому. Золоту медаль виграла збірна Австрії, срібну медаль, несподівано, здобули гірськолижники Німеччини, а бронза – у збірної Норвегії.

  • Жіночий турнір з керлінгу виграла збірна Великої Британії. Для представників Королівства – це перше золото в Пекіні. Британки в фіналі розгромили збірну Японії (3:10). Бронзову медаль напередодні завоювали представниці Швеції.

  • Тереза Йохауг виграла золоту медаль в лижному марафоні на 30 км вільним стилем. Американка Джессіка Діггінс завоювала срібло, фінка Кертту Нісканен стала бронзовою призеркою. Таким чином, Йохауг виграла три золоті медалі в Пекіні.

Марина Анцибор фінішувала 37-ю, Вікторія Олех Олех - 58-ю.

  • Німецький екіпаж на чолі з пілотом Франческо Фрідріхом тріумфував у турнірі бобслеїстів-четвірок. Їх співвітчизники (пілот - Йоганнес Лохнер) здобули срібну медаль, бронза дісталася канадцям (пілот – Джастін Кріппс).

  • Збірна Фінляндії з хокею вперше стала Олімпійським чемпіоном. У фінальній грі фіни досить упевнено перемогли команду ОКР (2:1). Бронзові медалі напередодні вибороли хокеїсти збірної Словаччини.

Збірна Норвегії з новим рекордом виграла загальний медальний залік Олімпіади. У норвежців - 16 золотих, 8 срібних і 13 бронзових медалей. Україна з однією срібною нагородою Олександра Абраменка поділила 25 місце з Іспанією. Підсумковий медальний залік - ТУТ.

Коментарі ()