Головне

Болотніков: УЄФА пригрозили Шевченку виключенням України через Павелка

Журналіст розповів про підтримку Павелка від УЄФА
12.12.2022 23:27 2337 3
Болотніков: УЄФА пригрозили Шевченку виключенням України через Павелка

УЄФА може виключити Україну з організації у тому випадку, якщо усунення голови УАФ Андрія Павелка буде визнане політично вмотивованим.

Про це повідомляє журналіст Сергій Болотніков.

"Проти Павелка підняли старі кримінальні справи. Схоже, був розрахунок, що він злякається і взагалі втече з країни. Або принаймні сам покине УАФ в обмін на те, що його не посадять. Наразі цей план не спрацьовує. Павелко не здається. Він робить ставку на захист УЄФА".

  Павелко пообіцяв Петракову посаду головного тренера молодіжної збірної України

"І, кажуть, в УЄФА справді вписались за нього, неофіційно пригрозивши Шевченку, що Україну можуть виключити з союзу, якщо будуть серйозні порушення при спробі змінити владу. А це означає - дискваліфікація клубів з єврокубків і збірної з відбору на Євро-2024".

"УАФ мала провести вибори президента ще на початку цього року. Через війну плановий конгрес перенесли до закінчення воєнного стану. Як тільки це станеться, Павелко мають переобрати – це проста формальність, бо всі передвиборні процедури вже завершені, нові кандидати не можуть висунутись".

  Влада змушує голів обласних асоціацій порушувати статут УАФ та вимоги ФІФА й УЄФА

"Запорізька асоціація дійсно висунула Шевченка в президенти і пропонувала скликати для цього позачерговий конгрес 20 грудня. В УАФ наполягають, що це порушення всіх можливих статутів. І саме це начебто може стати останнім аргументом для УЄФА".

  Заступник Павелка має російський паспорт і брав участь у груповому згвалтуванні

"Подейкують, команда Шевченка зрозуміла, що такі методи виглядають брудно і ризиковано, тому дала задню. Схоже, війна на паузі. Йде "перегрупування сил", якщо продовжувати говорити військовою термінологією", - написав Болотніков.

Нагадаємо, Ребров може навесні очолити збірну України.

Коментарі ()