Головне

Репер Jay-Z хоче нагріти руки на спортивних ставках

Jay-Z - людина, яка не зупиняється, коли мова іде про можливість заробити купу грошей
20.11.2021 13:43 Harry BettMan 1530 0
Репер Jay-Z хоче нагріти руки на спортивних ставках

Привіт піпл, з вами BettMan!

Сьогодні трохи перемішаю світ ставок зі світом шоу-бізнесу, адже герой цього матеріалу - людина доволі не пересічна. Шон Корі Картер, більш відомий за сценічним псевдонімом Jay-Z - один із комерційно найуспішніших реперів світу. На протязі всієї своєї кар’єри він не тільки писав пісні та співав (точніше читав реп). Він крутий музичний продюсер і надуспішний бізнесмен.

За даними Forbes у квітні цього року статки Jay-Z сягнули вже 1,4 мільярди доларів і його бізнес імперія продовжує активно зростати. Зараз він найбагатший хіп-хоп виконавець у світі, і третій серед афроамериканців. Серед напрямів, куди докладав до сьогодні свої зусилля репер, є такі як продаж одягу (Rocawear), світ розваг і розважального контенту (Roc Nation), а також стрімінговий сервіс (Tidal).

Jay-Z не чужинець у світі професійного спорту. Він певний час володів акціями баскетбольного клубу Brooklyn Nets та був змушений продати їх у 2013 році за 500 000 доларів через конфлікт інтересів. Адже його компанія Roc Nation окрім розваг займалася і спортивним менеджментом і навіть представляла інтереси зірки NBA Кевіна Дюранта.

Jay-Z & Kevin Durant

У 2003 році Jay-Z заснував мережу елітних спортивних барів під назвою “40/40 Club”. Цей бізнес доріс до багатомільйонної корпорації і мабуть саме від цього напрямку своєї діяльності репер цілком природно дійшов до спортивних ставок. Беттінг легалізували у США в першій половині 2018 року і відтоді ринок розвивається шаленими темпами. Розмір цього пиріга став настільки великим, що на нього зазіхають чимало серйозних інвесторів. Зважаючи на те, що Jay-Z має чудовий нюх на гроші, для нього прихід в цю індустрію був лише питанням часу. Точніше він вже якось вступав у цю ріку і навіть мав ліцензії на беттінг у Неваді та Нью-Джерсі, коли його клуби “40/40” були відкриті в Лас-Вегасі та Атлантік-Сіті. Але ті клуби вже давно закриті.

Для Jay-Z знайшовся і крутий партнер у вигляді корпорації Fanatics, яка є одним з найбільших у світі сейлерів спортивного мерчендайзингу, що торгує одягом північно-американських ліг, таких як NFL, NBA, NHL, MLB та NCAA. За оцінкою все того ж журналу Forbes, ринкова вартість Fanatics складає вже 18 мільярдів. Корпорація має дуже агресивні плани і найближчим часом хоче крім продажів одягу зайнятись продажем квитків на спортивні події та онлайн беттінгом.

У центрі Jay-Z, справа Майкл Рубін

Нова організація, яку створили 51-річний Jay-Z та засновник Fanatics, Майкл Рубін, буде носити назву Fanatics Betting & Gaming. Згідно із документами, поданими у Комісію азартних ігор штату Нью-Йорк, Jay-Z буде віце-головою та членом ради директорів новоствореної компанії, а Майкл Рубін стане новим виконавчим директором.

Наостанок хотів додати, що у 2008-му Jay-Z зробив ще одну круту інвестицію у своєму житті, одружившись з поп-дівою Beyonce. Статки цієї жінки на сьогодні складають 420 мільйонів доларів, тож можна бути впевненим, що вхід у беттінг-індустрію найближчим часом дозволить подружжю довести свої сумарні статки до двох мільярдів :-)

Інші матеріали блогу “Betting world”:

Деніз Коатс - найбагатша і найвпливовіша жінка беттінг-індустрії

Чому Walt Disney переходить від сімейних цінностей до спортивного беттінгу

Історія про те, як “Лестер” поставив букмекерів на коліна

Тоні Блум - найкрутіший каппер світу

Про мотивацію команд і окремих спортсменів

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()