Головне

Як регулярні тренування впливають на стан шкіри та волосся

25.05.2020 14:45 Дмитро Копій 2650 0
Як регулярні тренування впливають на стан шкіри та волосся

Активні заняття спортом можуть негативно вплинути на стан шкіри та волосся. У цій статті ми розповімо про найпоширеніші проблеми та про те, які косметичні продукти з колекції відомого французького бренду Vichy https://makeup.com.ua/brand/30469/ будуть корисними в різних ситуаціях.

Виявляємо основні причини

Досить поширена історія – почавши інтенсивні тренування ми помічаємо, що погіршується стан епідермісу або посилюється випадіння волосся. Помилково вважати, що саме спорт став причиною подібних негативних явищ, але активні заняття здатні погіршити ті проблеми, які у вас вже є. 

Погіршення стану покривів та волосся тісно пов'язане з такими факторами:

  • часте миття голови та дуже часте використання фена, регулярні водні процедури з використанням гігієнічних засобів, до складу яких входять агресивні поверхнево-активні речовини – все це може викликати порушення рН шкіри, а також посилити ламкість пасом та спричинити певні негативні зміни в їх структурі:

  • необхідність постійно туго стягувати волосся (коса, хвіст, вузол на потилиці) призводять до ослаблення стрижнів, механічних пошкоджень, збільшення пористості, втрати блиску та пружності;

  • інтенсивний тренувальний процес може викликати перевтому й це стає справжнім стресом для організму в цілому;

  • приймання стероїдів не тільки призводить до збільшення м'язової маси, а й до появи лисинок, оскільки організм не в змозі переробити та правильно засвоїти все, що він отримує;

  • негативний вплив чинять підвищене потовиділення, недостатньо чистий спортивний інвентар та аксесуари (наприклад, рушники, що випрані при низькій температурі), синтетичний одяг, який щільно облягає, хлорована вода в басейні.

Аналізуємо поширені проблеми та способи їх вирішення

Коли порушення вже мають серйозний характер обійтися тільки косметичними продуктами не вдасться. Знадобляться консультації дерматолога та трихолога, які запропонують препарати, здатні поповнити запас вітамінів і мікроелементів.

Зупинимося докладніше на тому, які основні проблеми виникають під час регулярних тренувань у тренажерному залі, у басейні чи на свіжому повітрі:

  • Запалення на обличчі. Активні заняття супроводжуються підвищеним потовиділенням, яке в свою чергу підсилює жирність дерми. Особливо часто з цим стикаються підлітки, а також молодь 20-25 років. У цьому віці покриви схильні до підвищеної жирності, особливо в області чола, носа та підборіддя. При наявності гнійних висипань (акне) необхідна допомога дерматолога та комплексне лікування, яке може включати одночасне застосування різних лікувальних препаратів і косметичних продуктів. При підвищеній жирності не можна наносити щільні живильні креми, а також перед тренуванням слід ретельно видаляти макіяж. В такому випадку будуть корисними продукти, які поєднують можливості тоніка, засобу для очищення обличчя та молочка для демакіяжу області повік. також потрібно приблизно раз на 5 днів виконувати пілінг. Коли без макіяжу обійтися не можна, рекомендуємо використовувати для матування продукти Віші із серії Дермабленд. Тональний крем забезпечує стійке покриття (до 16 годин), має високий рівень матування, вирівнює рельєф. Пудра абсорбує надлишки шкірного сала, усуває неприємний блиск, виконує матовий фініш. Важливим етапом догляду за проблемною дермою є очищення. Порівняно недавно в серії Нормадерм з'явився гель для глибокого очищення, у формулу якого входять мінеральні компоненти, пробіотик, саліцилова кислота. Регулярне його застосування дозволяє зменшити вироблення підшкірного жиру на 17%, а також продукт має протизапальну та антибактеріальну дію.

  • Вода з хлоркою сушить та викликає свербіж. Дослідження, проведені за участю професійних спортсменів, показали, що у плавців рівень pH шкіри і її захисні властивості майже не змінюються навіть при тривалих тренуваннях. Але на жаль, деякі любителі змушені відвідувати басейни, в яких не дотримуються строгого дозування хлору. Але в більшості випадків, це викликано перш за все станом дерми, а не зовнішніми факторами. Тому після тренування й душа наносимо косметичне масло або живильний крем. Для інтенсивного зволоження та зміцнення бар'єру епідермісу використовуємо тканинну експрес-маску на основі мікроводоростей з серії Мінерал 89 (вік 18+). За 10 хвилин вона усуває відчуття сухості та стягнутості, створює відчуття свіжості та прохолоди, повертає природний блиск.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()