Головне

Незарахована шайба в матчі Донбас - Білий Барс: судді розібрали епізод

Олексій Глуховський розібрав спірний момент у центральному матчі 30-го туру
24.01.2020 10:47 Андрій Твердохліб 2930 0
Незарахована шайба в матчі Донбас - Білий Барс: судді розібрали епізод

Джерело - УХЛ.

У середу, 22 січня, білоцерківський Білий Барс сенсаційно обіграв чинного чемпіона України Донбас на його льоду з рахунком 7:3.

Матч запам'ятався глядачам не тільки яскравим хокеєм, але і швидко-курйозним голом форварда донеччан Євгена Никифорова, який був забитий після пасу рукою.

Головний суддя Української хокейної ліги Олексій Глуховський розібрав цей момент в центральному матчі 30-го туру чемпіонату УХЛ-Парі-Матч і розповів, чому такий гол не може бути зарахований.

На 26-й хвилині було вироблено взяття воріт командою Донбас. Однак, після цього Білий Барс звернувся до судді із запитом переглянути відео камер над воротами на предмет перешкоди воротареві.

Відео перегляд цього моменту показав, що перешкоди воротареві не було, але було інше порушення - пас рукою. Отже, такий гол зараховувати не можна, що і було зроблено.

Ігровий момент вийшов таким, що нападник Донбасу Олег Шишлянніков рухався спиною до воротаря Білого Барса Кучера. Кучер виїхав до нього і нападник донеччан перечепився через воротарський щиток і опинився в площині воріт.

Шишлянніков не заважав Кучеру захищати ворота, так як впав через дії самого голкіпера. Впавши, Шишлянніков зробив рух рукою у бік шайби і віддав пас точно на ключку Євгена Никифорова і той забив гол. Отже, таку шайбу зараховувати не можна.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()