Українська правда

Пропрацював менше місяця: легендарний Макелеле покинув грецький клуб через розбіжності з керівництвом

Руслан Травкін — 7 жовтня, 22:00
Пропрацював менше місяця: легендарний Макелеле покинув грецький клуб через розбіжності з керівництвом
Клод Макелеле
facebook.com/asterastripolisfc.gr

Колишній гравець мадридського Реала та лондонського Челсі Клод Макелеле покинув посаду головного тренера грецького Астераса.

У коментарі для англійських ЗМІ фахівець причинами відходу назвав те, що у його роботу вмішувалися керівники клубу.

"Мені обіцяли повний контроль над командою. Це було моє рішення, кого використовувати, а кого ні. Якщо ви хочете мене звільнити через результати, зробіть це. Це футбол. Але я не дозволю нікому вказувати мені, кого випускати, а кого ні.

У матчі з Калітеєю мені сказали, що ключовий гравець повинен залишитися на лаві. Гравець має короткотривалий контракт і є найкращим у команді. Я поставив його на 20 хвилин, він зробив дві гольові передачі, і ми перемогли. Але вони не хотіли, щоб він грав, тому що він не хоче підписувати новий контракт. Але я поставив його через якість!

Команда звикла грати в лонг-боли, але я дав їм зрозуміти, що незалежно від того, виграєш ти, програєш чи програєш унічию, ти повинен навчитися грати у футбол.

Я перспективний тренер. Коли я беру на себе відповідальність за гравців, я знаю, що можу, а що ні. Я люблю цю роботу, але я не можу прийняти, коли люди втручаються і кажуть мені, що я можу, а що ні", – сказав Макелеле.

Під його керівництвом Астерас відіграв 3 матчі: 1 перемога та 2 нічиї.

Протягом кар'єри Макелеле грав за Брест, Нант, Марсель, Сельту, Реал, Челсі та ПСЖ. За збірну Франції зіграв 75 поєдинків, голів не забивав. У 2014 році Клод короткий період був головним тренером Бастії, а з 2017 по 2019 очолював бельгійський Ейпен.

відставка Макелеле