Українська правда

Спортивний лікар розповів, чи зможе Трубін відновитися до матчів Ліги націй

Андрій Яросименко — 19 серпня, 11:57
Спортивний лікар розповів, чи зможе Трубін відновитися до матчів Ліги націй
Анатолій Трубін
Getty images

Відомий спортивний лікар Дмитро Бабелюк вважає, що травма голкіпера Бенфіки та збірної України Анатолія Трубіна не така серйозна, і він зможе зіграти у Лізі націй.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"У Трубіна діагностували розтягнення звʼязок гомілкостопу. Чи вплине це на участь кіпера в іграх за збірну? Якщо коротко — ні. Традиційно, розрив звʼязок і повний букет в гомілкостопі викидує гравця приблизно на 4-5 тижнів. У цьому випадку в Анатолія діагностований всього лиш розтяг. Плюс — він зміг дограти гру на фоні дискомфорту.

Можна прогнозувати, що кіперу дадуть тиждень, щоб відновитися і він потенційно може пропустити наступний матч Бенфіки. Але до першого матчу збірної трохи менш як три тижні, то ж він мав би бути повністю готовим до матчів під керівництвом Реброва", — написав фахівець.

Зазначимо, що перша гра Ліги націй за участю збірної України відбудеться 7 вересня, на стадіоні "Епет Арене" у столиці Чехії, Празі, початок — о 20:45 за київським часом. Українська команда зійдеться у поєдинку проти Албанії.

Нагадаємо, Трубін травмувався під час матчу Бенфіки проти Каса Піа у другому турі чемпіонату Португалії-2024/25. Попри травму, Анатолій відстояв "на нуль" увесь матч, завдяки чому команда здобула розгромну перемогу над суперником (3:0).

Бенфіка Збірна України з футболу Ліга націй УЄФА Анатолій Трубін Каса Піа Чемпіонат Португалії, Прімейра ліга