Українська правда

Бетербієв у контроверсійному бою здолав Бівола та став абсолютним чемпіоном світу

Станіслав Лисак — 13 жовтня, 01:52
Бетербієв у контроверсійному бою здолав Бівола та став абсолютним чемпіоном світу
Getty Images

Киргизстанський боксер Дмитр Бівол (23-0, 12 КО) зазнав поразки від представника Канади Артура Бетербієва (20-0, 20 КО) у поєдинку за беззаперечний титул чемпіона світу в напівважкій вазі (до 79,4 кг) за версіями The Ring, WBC, IBF і WBO.

Бій відбувся на "Kingdom Arena" у столиці Саудівської Аравії, Ер-Ріяд та завершився рішенням суддів.

Вже з першого раунду обидва боксери активно йшли вперед, обмінюючись потужними атаками. Спочатку Біволу вдався потужний лівий боковий, а наприкінці першої 3-хвилинки Бетербієв зумів дістатися до суперника потужною двієчкою. Представник Киргизстану використовував свою перевагу в техніці та був активнішим у перших чотирьох раундах.

Ближче до середини двобою канадець, що народився у Росії, почав збільшувати свій тиск на суперника, притискаючи його до канатів та наносячи потужні джеби. У сьомому раунді почалася "м'ясороубка" і Бетербієв на успішну комбінацію Бівола відповів не менш потужною атакою.

У чемпіонських раундах Бівол лідирував за підрахунками очок від експертів і канадець активніше пішов у атаку, в спробі зрівняти рахунок на записках суддів. Намагався киргизький боксер клінчувати суперника, однак Бетербієв не зупинявся та проводив джеби через захист суперника.

Артур Бетербієв Дмитро Бівол