Українська правда

Норріс віддав Піастрі першу перемогу в Формулі-1

Владислав Уткін — 21 липня, 17:46
Норріс віддав Піастрі першу перемогу в Формулі-1

Пілот Макларен Оскар Піастрі здобув перемогу на тринадцятому етапі Формули-1 — Гран-прі Угорщини. Для австралійця ця перемога стала першою у Ф-1.

Другим став його напарник Ландо Норріс, а третім фінішував Льюїс Гамільтон з Мерседес.

Гонка розпочалась із напруженої боротьби Макса Ферстаппена та пілотів Макларен. Піастрі став лідером після того, як Норріс втратив час у боротьбі з Максом на першому повороті. Ферстаппен, хоч і обійшов британця, але був змушений віддати другу позицію Норрісу у суперечливому епізоді.

На 17 колі Льюїс Гамільтон сплутав карти у боротьбі за подіум. Британець пішов на доволі ранній піт-стоп та зробив андеркат Ферстаппену. Макс, після того, як сам змінив гуму, був уже в 7 секундах позаду 7-разового чемпіона світу.

Відтак Ферстаппен застряг у боротьбі за топ-3. А на 63 колі болід Макса підлетів після зіткнення з Гамільтоном, через що нідерландець закінчив гонку лише 5-им.

Головна драма відбулася у боротьбі за першу позицію між пілотами Макларен. Піастрі через стратегію команди пізніше пішов на піт-стоп за напарника та опинився другим. Згодом команда декілька разів просила Норріса віддати першу позицію Оскару, але британець ігнорував Макларен, і здавалось, що він поставить власні амбіції вище за командні. Однак на останніх колах Ландо все-таки прийняв рішення пропустити Піастрі та віддати йому першу перемогу у кар'єрі.

Результати Гран-прі Угорщини

  1. Оскар Піастрі (Макларен)
  2. Ландо Норріс (Макларен) +2,141
  3. Льюїс Гамільтон (Мерседес) +14,880
  4. Шарль Леклер (Феррарі) +19,686
  5. Макс Ферстаппен (Ред Булл) +21,349
  6. Карлос Сайнс (Феррарі) +23,073
  7. Серхіо Перес (Ред Булл) +39,792
  8. Джордж Расселл (Мерседед) +42,368
  9. Юкі Цунода (РБ) +77,359
  10. Ленс Стролл (Астон Мартін) +77,976

Зазначимо, що Піастрі став 7-м переможцем сезону і 115-м за історію Ф-1.

Макларен Піастрі Макс Ферстаппен Формула 1 Ландо Норріс