Головне

Гутцайт: Будемо стежити за дотриманням «умов нейтральності» росіян

Президент НОК України прокоментував допуск росіян на Олімпіаду
09.12.2023 15:28 650 0
Гутцайт: Будемо стежити за дотриманням «умов нейтральності» росіян

Національний олімпійський комітет України буде стежити за дотриманням "умов нейтральності" російських та білоруських атлетів, яких допустили на Олімпіаду.

Про це заявив президент НОК України Вадим Гутцайт.

"Рішенням Виконкому Міжнародного олімпійського комітету дозволено російським та білоруським атлетам змагатися на Олімпійських іграх 2024 в Парижі. Індивідуальних "нейтральних" спортсменів, які пройдуть кваліфікацію, до змагань будуть допускати МОК та Міжнародні федерації з олімпійських видів спорту.

  Кличко: Російський прапор не білий, він закривавлений

Буквально вчора взяв участь в зустрічі Міжнародного олімпійського комітету з Національними Олімпійськими комітетами країн, де наголосив на незмінній позиції України стосовно недопуску російських та білоруських спортсменів до будь-яких міжнародних змагань.

  Кулеба: МОК дав росії зелене світло для використання Олімпіади як зброї

Майже рік спільно з країнами-партнерами ми боролися на дипломатичному фронті, щоб це рішення не було ухвалено. Попри всі докладені зусилля, не дивлячись на численні жертви серед військових та цивільного населення, руйнування інфраструктури та окуповані території, наш голос не було почуто. Не дивлячись на це, ми продовжуємо свою роботу, але боротьбу буде продовжено.

  Це удар у спину українцям: реакція посадових осіб на допуск росіян та білорусів до Олімпіади-2024

Ми будемо пильно стежити за дотриманням "умов нейтральності" російських та білоруських атлетів, повідомляти МОК та Міжнародні спортивні федерації про будь-які порушення та зловживання цим статусом. Маємо бути сильними й готовими до будь-яких викликів", – сказав Гутцайт.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!

Коментарі ()