Головне

Франція U-21 - Україна U-21: анонс і прогноз матчу 1/4 фіналу Євро-2023

02.07.2023 09:38 9402 0
Франція U-21 - Україна U-21: анонс і прогноз матчу 1/4 фіналу Євро-2023
 Чемпіонат Європи-2023. Фінальна частина
Плей-оф, чвертьфінал
2 липня, 2023 рік. 22:00

Збірна Франції U-21 - збірна України U-21

Клуж Арена (Клуж, Румунія)
Головний арбітр - Жоау Пінейру (Португалія)
Трансляція - Суспільне (регіональні канали) та сайт Суспільне Спорт

Плеєр MEGOGO

Молодіжна збірна України зіграє у чвертьфіналі Євро-2023 проти однолітків із Франції. Поєдинок відбудеться в неділю, 2 липня. Початок - о 22:00 за київським часом.

Франція

"Ле Бльо" подолали груповий етап зі стовідсотковим показником - 3 перемоги у 3 матчах. Щоправда, гра першого туру проти Італії (2:1) вийшла скандальною через сумнівні рішення арбітрів, які, зокрема, не зарахували чистий гол "адзурріні" наприкінці зустрічі. В підсумку італійцям не вистачило якраз того очка для виходу з групи.

Інші дві гри, з Норвегією (1:0) та Швейцарією (4:1), підопічні Сільвена Ріполя виграли без подібних казусів. Розмаїття атакувальних можливостей команди добре ілюструє той факт, що 6 із 7 голів забивали різні гравці: Гуїрі, Барколя, Какре, Шеркі, Калімуендо та Олісе.

Склад команди насичений основними футболістами провідних клубів національного елітного дивізіону - Ліги 1 (є представники Ліона, Ніцци, Ренна, Лілля) - а також гравцями відомих закордонних команд (як-то захисник П'єр Калюлю з італійського Мілана чи півзахисник Квадіо Коне з німецької Боруссії Менхенґладбах).

Україна

Молоді "синьо-жовті" теж були близькими, аби завершити груповий етап із максимальним показником набраних очок, але на останніх хвилинах не втримали перемогу над Іспанією (2:2). А вихід до плей-оф підопічні Руслана Ротаня забезпечили собі заздалегідь, обігравши за рахунком упевнено Хорватію (2:0) та за грою - Румунію (1:0).

Кінцівка гри проти румунів, окрім вирішального автоголу господарів турніру, запам'яталася дурним вилученням Владислава Ваната через неспортивну поведінку. Нападника дискваліфікували на 2 матчі, відтак на гру проти Франції він буде недоступним.

Козирем у рукаві України залишається Михайло Мудрик. Один із двох найдорожчих футболістів молодіжного Євро досі не зіграв жодної хвилини на турнірі через пошкодження, але в матчі 1/4 фіналу може настати мить, коли тренер захоче ризикнути, кинувши зіркового гравця у бій.

Історія зустрічей

Команди 8 разів зустрічались у відбіркових турнірах на Євро: 3 перемоги Франції, 1 перемога України та 4 нічиї. Ще одного разу суперники провели товариський матч, який завершився мировою (1:1).

Орієнтовні склади

Франція: Шевальє - Калюлю, Баде, Люкеба, Нкунку - Коне, Какре, Тюрам - Барколя, Калімуендо, Гуїрі.

Україна: Трубін - Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко - Бондаренко, Бражко - Кащук, Судаков, Криськів - Сікан.

Пряма мова

Сільвен Ріполь (головний тренер Франції): "Думаю, що останнім часом українська команда значно покращила якість своєї гри. Особливо, що стосується того, щоб не втрачати м'яча. Це дуже сильна команда, яка утримує м'яч та створює проблеми своїм суперникам. Я також помітив сильну дисципліну в атаці. Це команда, яка здатна інтенсивно атакувати, тримати та вести гру, та є дуже креативною, показує свої найкращі якості на полі"

Руслан Ротань (головний тренер України): ""На мою думку, Франція - одна з найсильніших збірних, з якими ми зустрічаємося на цьому турнірі. Це чи не єдина команда, усі гравці якої виступають у топчемпіонатах. Це багато про що каже. В індивідуальному плані ці гравці дуже сильні. Ми це побачили, коли двічі грали з ними в межах кваліфікації.

Для нас дуже важлива ця гра. Гра, яка пройде у компонентах тет-а-тет. Де потрібно вигравати мікродуелі, які будуть створюватися на полі: один в один, на близьких відстанях, де французи мають хорошу майстерність, але ми повинні бути до цього готовими.

Перш за все потрібно бути дисциплінованою командою, компактною. Попри все треба відповідати своєму стилю гри, від якого ми не збираємося відходити. Не ми під когось маємо підлаштовуватися, а нехай суперник підлаштовується під нас.

Зараз у нас є невеликі ушкодження. У деяких вони вразливіші. Наприклад, у В'юнника. Тому участь Богдана у грі під питанням. Це вирішиться завтра, у день матчу. Що стосується Мудрика, він вже два дні працює у загальній групі, тому цілком можливо, що у завтрашньому матчі Михайло з'явиться на полі"

Цікаві факти

  • Вихід до півфіналу гарантує Україні першу в історію участь у футбольному турнірі Олімпіади, за певних обставин можна вийти до Парижа-2024, навіть програвши у чвертьфіналі. Детальніше про розклади читайте за посиланням
  • Франція вже гарантувала собі участь в Олімпійських іграх на правах господаря майбутнього форуму
  • Україна та Франція були в одній кваліфікаційній групі на Євро (перемога французів 5:0 та нічия 3:3)
  • Українці лише вдруге e своїй історії зуміли подолати груповий етап фінальної частини Євро цієї вікової категорії - у 2006 році команда під керівництвом Олексія Михайличенка з молодими зірками Артемом Мілевським та Олександром Алієвим дійшла до фіналу, де поступилася (0:3) одноліткам із Нідерландів
  • Загалом українська молодіжка тричі грала у фінальних частинах. У 2011 році команда з Ярмоленком та Коноплянкою вважалася букмекерами одним із головних фаворитів першості, але посіла в групі останнє, четверте місце.
  • Із чвертьфінальної стадії на турнірі використовуватиметься система VAR, таке рішення УЄФА ухвалив після скандалу в матчі першого туру Франція - Італія

Прогноз букмекерів

  • Перемога Франції - 1.66
  • Нічия - 4.30
  • Перемога України - 5.90

Враховуючи додатковий час і серію пенальті:

  • Франція - 1.34
  • Україна - 3.40

Прогноз Чемпіона

Перемога збірної України - 3:2

Коментарі ()