Українська правда

Інтер - Мілан: анонс і прогноз матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

— 16 травня 2023, 00:20
Інтер - Мілан: анонс і прогноз матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Ліга чемпіонів-2022/23, плей-оф
1/2 фіналу
16 травня 2023 року, 22:00

Інтернаціонале (Мілан, Італія) - Мілан (Італія)

Стадіон Джузеппе Меацца (Мілан, Італія)
Головний арбітр - Клеман Тюрпен (Франція)

16 травня Мілан зіграє проти своїх сусідів по місту, Інтера, в матчі-відповіді півфіналу Ліги чемпіонів. Поєдинок відбудеться на стадіоні Джузеппе Меацца та розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Інтер

Крісло, що донедавна серйозно хиталося під головним тренером "нерадзуррі" Сімоне Індзаґі, заспокоїлось. Окрім першого за 13 років виходу до півфіналу Ліги чемпіонів, Інтер ще й виграв 7 із 7 останніх матчів у всіх турнірах (вишенька на торті - 2:0 проти Мілана в першій грі). Як наслідок - команда знову посідає чисте місце в зоні ЛЧ, випереджаючи Мілан вже на 5 очок.

До матчу зі своїми сусідами по місту Інтер підходить фактично без втрат. Не гратиме центральний захисник Мілан Шкріньяр, який відсутній давно й готується влітку стати футболістом ПСЖ. Лівий латераль Робіна Ґозенс, що отримав травму плеча під час забивання голу у ворота Лаціо, вже відновився і, найімовірніше, буде присутнім на лавці запасних у вівторок ввечері.

Мілан

Поразка в першому матчі від Інтера - не найбільший клопіт підопічних Стефано Піолі. В суботу "россонері" програли аутсайдерові, Спеції, чим погіршили своє становище у боротьбі за зону Ліги чемпіонів у Серії А.

Ситуація перед матчем-відповіддю для Мілана не виглядає простою: достеменно невідомо, чи зможе допомогти команді головний атакувальний гравець - Рафаел Леау. Точно не зіграє центральний півзахисник Ісмаель Беннасер, який отримав серйозну травму в першому поєдинку і вилетів аж до початку наступного сезону. Також під питанням участь Раде Крунича, Жуніора Мессіаса та Алессандро Флоренці.

Історія зустрічей

Це давнє протистояння налічує 254 поєдинки, в яких 95 разів перемагав Інтер, 85 - Мілан, а ще 74 гри завершувалися внічию. Але цікаво, що команди вже двічі зустрічались на стадії плей-оф ЛЧ (півфінал-2002/03 та чвертьфінал-2004/05) і обидва рази далі проходили "червоно-чорні".

Шевченко – король дербі Мілана: 20 років тому українець забив вирішальний гол Інтеру в півфіналі Ліги чемпіонів

Трансляція матчу

Дивитися поєдинок можна на медіасервісах Volia TV та MEGOGO.

Пряма мова

Сімоне Індзаґі (головний тренер Інтера): "Завтра — один із найважливіших матчів в історії Інтера. Ми маємо зіграти з тверезим розумом і гарячим серцем, аби втілити нашу мрію і вийти до фіналу.

Ми виграли 2:0 у першому матчі, але "Мілан" залишається грізним суперником із чудовими гравцями. Ми маємо триматися разом. Наші вболівальники завжди були з нами. Як у радісні, так і у важкі часи. Нам потрібна холодна голова і гаряче серце".

Стефано Піолі (головний тренер Мілана): "Команда готується якнайкраще, вона сповнена рішучості виступити краще, ніж у першому матчі, і домогтися перемоги. Нелегко готуватися до такої гри, але ми тримаємо в голові важливу мету: виграти і пройти у фінал, чого ніхто не міг передбачити. Тим паче ніхто не думає, що ми вийдемо у фінал, зараз. А я знаю, що ми здатні провести чудовий матч.

Ми хочемо зіграти на високому рівні. Того, що ми показали в другому таймі першої гри, буде недостатньо, треба підняти планку. Гра довга, ми хочемо почати її добре і скористатися помилками суперника.

Про такі матчі деякі гравці й мріють. Ми знаємо, що ми в невигідному становищі, але ми здатні перевернути ситуацію.

Треба бути обережними при стандартних положеннях, це одна з найсильніших сторін суперника. Самі ж ми повинні використовувати отримані можливості краще, ніж у першій грі. Ми помилялися, але завтра повинні звести число помилок до мінімуму".

Орієнтовні склади

Інтер: Онана, Дарміан, Ачербі, Бастоні, Дюмфріс, Барелла, Брозович, Чалханоґлу, Дімарко, Лукаку, Мартінес

Мілан: Меньян, Калабрія, К'єр, Томорі, Ернандес, Тоналі, Побеґа, Салемакерс, Діас, Леау, Жіру

Ставки букмекерів

Відчутним фаворитом гри вважають Інтер - коефіцієнт на перемогу "чорно-синіх" складає 2.06, нічия - 3.40, перемога Мілана - 3.90.

Прогноз Чемпіона

Перемога Інтера - 3:1.

Інтер Ліга чемпіонів Мілан