Головне

Резо Чохонелідзе: В Італії паніка через коронавірус, закрили навіть собор Дуомо

Генеральний директор київського Динамо розповів, які зараз настрої в країні
26.02.2020 09:16 2012 0
Резо Чохонелідзе: В Італії паніка через коронавірус, закрили навіть собор Дуомо

Джерело - Чемпіон.

Через коронавірус федерація футболу Італії звернулася до керівництва країни з проханням дозволити їм проводити матчі серії А без глядачів.

Також при пустих трибунах відбудеться другий матч 1/8 фіналу Ліги Європи між Інтером і Лудогорцем.

Кореспондент Чемпіона зателефонував генеральному директору Динамо Резо Чохонелідзе, який в цей час якраз перебував в Мілані.

- Пане Резо, яка зараз обстановка в країні?

- Не нормальна. Всі програми італійського телебачення починаються з сюжетів про епідемію коронавіруса. Справжня паніка в ЗМІ. Італія зараз знаходиться на третьому місці по розповсюдженню епідемії. Попереду тільки Китай та Корея. Школи та університети закрили. Магазини теж. Навіть собор Дуомо закритий. Народ штурмом брав супермаркет, щоб придбати продукти.  Штурмували аптеки, бажали придбати маски. Але вони вже всі продані. Скасували навіть Венеціанський карнавал. Всі спектаклі – теж. Епіцентр зараження знаходиться в 60 кілометрах від Мілану, там закрили на карантин 4 населених пункти.

У Мілані теж панічні настрої?

У самому місті паніки немає. Але людей на вулицях мало, всі відсиджуються вдома. На вулицях ходять у масках. Бари працюють до шостої вечора.

Самі собі не ставили питання, чи варто летіти в Мілан?

Була необхідність. По-перше, у мене в Мілані нерухомість, потрібно сплачувати рахунки. По друге, була ділова зустріч в Лугано. З Мілана до  Лугано 67 км, а, наприклад, від Цюриха до Лугано – 207 км. З Лугано повертаюся до Мілану, і вже звіти лечу до Києва.

Якщо коронавірус буде поширюватися країнами Європи, мабуть, під загрозою буде і проведення Євро-2020?

Зараз навіть медики утримуються від прогнозів. Що станеться з епідемією через 4-5 місяців – не знає ніхто. Але віримо в краще.

Нагадаємо, напередодні наш сайт писав про можливе скасування Євро-2020.

Максим Розенко, Чемпіон

Коментарі ()