Головне

Тайсон не знає хто такий Усик, а Ломаченка вважає найкращим боксером епохи. До Києва завітав легендарний Залізний Майк

Наймолодший чемпіон світу у надважкій вазі цими днями перебуває у столиці України
07.07.2019 10:19 4682 0
Тайсон не знає хто такий Усик, а Ломаченка вважає найкращим боксером епохи. До Києва завітав легендарний Залізний Майк

5 липня, до Києва прибув легендарний американський важковаговик Майк Тайсон або просто Залізний Майк.

Колишній чемпіон світу прибув до столиці України на запрошення компанії Parimatch, бренд-амбасадором якої він став.

А вже рано-вранці наступного дня, Тайсон зустрівся у неформальній обстановці з українськими журналістами в рамках проекту Паріматч - Снаданок з Чемпіоном.

Сказати, що зустріч викликала шалений інтерес - не сказати взагалі нічого. Уже з 7-ї ранку (зустріч була запланована на 9 - ред.) журналісти чекали на легенду. Чекали на боксера, до якого немає байдужих. Одні його - люто ненавидять, інші - обожнюють.

І є за що...

Наймолодший чемпіон світу в історії професійного боксу, член Міжнародної зали боксерської слави, людина, яку занесено до Книги рекордів Гінеса. З іншого боку - постійні скандали, перебування за ґратами через звинуваченны у насильстві, і врешті-решт відкушений шмат вуха Евандера Холіфілда в легендарному матчі-реванші 1997 року.

Але повернемося у сьогодення.

На зустріч Залізний Майк прибув зі своєю дружиною Кікі, яку жартома називає Босс та сином Аміром.

Сама ж зустріч вразила своєю атмосферою: Тайсон поводив себе по-американськи розкуто, встигав залицятися до українських красунь-журналісток та дуже багато жартував. А почуття гумору, скажу я вам, у Майка просто чудове.

На питання чи знає він, що посідає лише 3-тю сходинку в рейтингу bad guys світового спорту, Тайсон швидко парирував:

"Чому не я номер 1? Хто там перший? Луїс Суарес (фуболіст Барселони - ред.)? А хто це, що він такого зробив? Хіба він відкусив вухо та сплатив за це тримільйонний штраф? Я маю бути на першій сходинці!" - жартував Тайсон.

Також екс-чемпіон світу розповів, що любить голубів і має коллекцію з понад 3 тисяч птахів цієї породи.

Не обійшли журналісти й тему веганства.

"Я був веганом шість років, а тоді знову повернувся до морозива, курки, риби і чіпсів. Я став таким жирним, що ледь не помер. Я не міг с*ати, не міг дихати і займатися коханням зі своєю дружиною Кікі. Тоді я сказав: "На**й це". Краще померти з голоду, ніж від ожиріння.

Я ненавиджу їжу. Зараз я їм траву, горіхи, мигдальне молоко. Їжа – це наркотики. Ви не можете це контролювати. Вибачте мою мову".

Майк не збирається йти в політику та залюбки зустрінеться з братами Кличками, якщо буде нагода.

Цікаво, що Тайсон нічого не знає про Олександра Усика, а Василя Ломаченка вважає найкращим боксером сучасності.

"Ломаченко – найкращий боксер світу, без сумніву, а другого хлопця я не знаю. У будь-якому випадку він не такий класний, як Василь. З Ломаченком я особисто не знайомий."

Досить тепло виглядав епізод, коли один із присутніх запропонував Тайсону провести дуель поглядів, на що Майк дав негативну відповідь та запропонував просто бути друзями. Журналіст і Тайсон тепло обнялися.

Є у житті легендарного боксера й український слід. Українка Каміла Еволд - дружина тренера Тайсона Кас Д’Амата стала для боксера другою мамою.

"Для неї було важливо, щоб я прибирав у кімнаті, щоб я ввічливо спілкувався з людьми, виносив сміття. Вона навчила мене дисципліні. Коли Кас помер, я вже був відомим боксером. Я не мав би мити посуд або підмітати підлогу. Але я знав, що мені потрібно піклуватися про себе самому. Я мав робити з усією любов’ю речі, які я не міг терпіти. Незалежність – ось чого я навчився у Каміли. Коли я згадую її, то починаю плакати."

Нещодавно, 30 червня, Тайсон відсвяткував своє 53-річчя. Наприкінці зустрічі боксеру зробили на честь дня народження цінний подарунок - булаву Богдана Хмельницького, як символ сили та перемоги. Тайсон був просто в захваті на не припиняв дякувати.

Ну і вінцем зустрічі стала автограф-сесія. Кожен міг підійти до легенди, - сфотографуватися, потиснути  руку, обійняти та взяти автограф.

Коментарі ()