Українська правда

Українці втратили шанс "виграти рік", поступившись найскромнішому Ізраїлю

Федерація Тенісу України
Українці втратили шанс виграти рік, поступившись найскромнішому Ізраїлю

У кіпрській Ларнаці, 13-14 вересня, чоловіча збірна України програла Ізраїлю у межах Світової групи I (Д2 Кубка Девіса). Поразка з рахунком 1:3 відкинула нашу команду назад і тепер їй треба чіплятися за право залишитися в дивізіоні.

Хоча шанс здобути важливу вікторію та "виграти рік" – видався чудовий. З сіяних збірних ми виловили найскромніший Ізраїль, який не має нікого в топ-450 світу та нікого з натяком на шоломну зону. Звичайно, і нашим хлопцям хвалитися особливо нема чим, але все ж таки наявність Віталія Сачка та Олексія Крутих на папері робила фаворитом Україну.

Нагадаємо, що рівно сім років тому у Рамат-Хашароні наша команда каменю на камені не залишила від суперника – 5:0 з повним набором китів у складі: Марченка, Стаховського та Долгополова. Зараз ми поставили себе в найскладніше становище вже першого дня. Спочатку Олександр Овчаренко випустив, здавалося б, вірну перемогу – 6:0, 4:6, 4:6, а потім стався найбільш обговорюваний епізод дуелі. Капітан нашої збірної Орест Терещук призначив на другий матч Віталія Сачка, який скаржився на нездужання і високу температуру. У підсумку – 2:6, 2:6 та 0:2 за підсумками першого ігрового дня.

Олексій Крутих та Ілля Білобородько залишили надію на порятунок, вигравши парний матч, але згодом сталося ще одне спортивне нещастя. Крутих вів 5:3 у третьому сеті, але не зумів закрити поєдинок... 1:3.

І хто б не вийшов на п'ятий матч – Овчаренко чи, що найімовірніший, Владислав Орлов, ми отримали класну розв'язку, але матч ми програли в перший день і не факт, що на корті.

Підсумуємо дуель з Ізраїлем у режимі фактажу.

  • Україна провела 72 матчеву зустріч у рамках Кубка Девіса, програвши в 30 раз (при 42 перемогах).
  • Орест Терещук розраховував на цілком бойову обойму, навіть попри лякаючі місця у рейтингу: Віталій Сачко (386 ракетка світу), Олександр Овчаренко (416), Олексій Крутих (493), Владислав Орлов (560) та Ілля Білобородько (1 026).
  • Овчаренко зіграв перший "живий" матч і другий загалом за збірну, дебютувавши у матчі проти Лівану минулого року.
  • Сачко через три роки теж зіграв другий матч у збірній, але обидва – "живі".
  • Білобородько проводить п'ятий матч поспіль у складі збірної України у парній комбінації та завоював третє очко.
  • Його компаньйон із пари Крутих у нинішньому поєднанні збірної став найдосвідченішим (8 матчів), а також найуспішнішим – він здобув п'ять перемог.
  • А тим часом Орест Терещук зрівнявся із Михайлом Філімою за матчами на чолі команди. В обох в активі – по 13 поєдинків. Чи зможе він стати найдосвідченішим капітаном, вирішить Федерація тенісу України, даючи оцінку загальному результату.
Белобородько Кубок Девіса Віталій Сачко Олександр Овчаренко Олексій Крутих Владислав Орлов