Українська правда

Прогрес українських біатлоністів і медальний прорив Норвегії: підсумки Олімпіади за 12 лютого

Андрій Твердохліб — 12 лютого 2022, 17:22
Прогрес українських біатлоністів і медальний прорив Норвегії: підсумки Олімпіади за 12 лютого

12 лютого на XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні було розіграно 6 комплектів медалей.

  • Збірна США виграла золото в міксті в сноуборд-кросі. Італійці здобули срібло, бронза в сноубордистів Канади. Зазначимо, легендарна Ліндсі Джакобелліс здобула друге золото в Пекіні. Партнером по команді 36-річної Ліндсі був 40-річний Нік Баумгартер.

  • У лижній естафеті у жінок 4х5 км не було рівних представницям ОКР, друге місце, досить несподівано, посіли німецькі лижниці, третє місце та бронзова медаль у представниць Швеції. Один із головних фаворитів – Норвегія в не найсильнішому складі посіла лише 5 місце.

Українки - Вікторія Олех, Валентина Камінська, Марина Анцибор, Дар'я Рубльова відстали на коло вже на другому етапі від лідерів і були дискваліфіковані.

  • Змагання ковзанярів на дистанції 500 м з олімпійським рекордом виграв китаєць Гао Тінюй. Південно-кореєць Чха Мін Гю посів друге місце, третій час показав японець Ватару Морісіге.

  • У біатлонному спринті в чоловіків на 7,5 км олімпійським чемпіоном став норвежець Йоганнес Тінгнес Бо, срібну медаль завоював француз Кантен Фійон-Має, бронзова медаль у Бо-старшого – Тар’є. Для чемпіона це друге золото в Пекіні. Брати Бо тріумфували в Змішаній естафеті в перший день Олімпіади. Таким чином, норвезькі брати вперше разом заїхали на подіум в індивідуальній гонці на Олімпіадах.

Українці Дмитро Підручний і Артем Прима заїхали в ТОП-15. Дмитро показав 13-й час, Артем – 15-й. Антон Дудченко з 60-м результатом також зумів кваліфікуватися в пасьют. Богдан Цимбал фінішував 67-м. Підручний, Прима та Дудченко кваліфікувалися до гонки переслідування, яка відбудеться 13 лютого.

  • Змагання стрибунів з трампліна (HS140) виграв новежець Маріус Ліндвік, срібну медаль виборов японець Рую Кобаясі, бронзова медаль у німця Карла Гігера.

Віталій Калініченко з результатом 106.0,2 посів 44-е місце, Євген Марусяк з результатом 81.6 став 50-м. Антон Корчук не подолав кваліфікацію змагань.

  • 21-річна німкеня Ханна Найзе стала олімпійською чемпіонкою в скелетоні. Срібну медаль завоювала австралійка Жіклін Нарракотт, бронзова нагорода дісталась Кімберлі Бос із Нідерландів.

Український дует Олександра Назарова/Максим Нікітін за підсумками ритм-танцю пробилися до фінальної довільної програми в танцях на льоду.

Також у Пекіні було зіграно чергові матчі в чоловічому хокейному турнірі. Розклад і результати - ТУТ.

Німеччина продовжує очолювати медальний залік Олімпіади-2022. Щоправда, німців наздогнала збірна Норвегії. У обох команд по 8 золотих нагород. Також у норевжців найбільша кількість медалей загалом - 17.

13 лютого в Пекіні буде розіграно 7 комплектів медалей. На старт вийдуть 7 представників України. Набільший інтерес для українських уболівальників представляють гонки переслідування (чоловіки та жінки - ред) у біатлоні.

Антон Дудченко Йоганнес Бо Дмитро Підручний Артем Прима Богдан Цимбал збірна України з біатлону Олександра Назарова Максим Нікітін Кентен Фійон-Має