Українська правда

Довгоочікуване "золото" легендарної американки та перемога Влгової: підсумки Олімпіади 9 лютого

Андрій Твердохліб — 9 лютого 2022, 17:51
Довгоочікуване золото легендарної американки та перемога Влгової: підсумки Олімпіади 9 лютого
Ліндсі Джакобелліс/Getty images

9 лютого на Олімпіаді в Пекіні було розіграно 6 комплектів медалей у 6-ти дисциплінах.

  • Перше золото дня здобув норвезький фристайліст Бірк Рууд, який виграв дисципліну біг-ейр. Срібну медаль виборов Колбі Стівенсон і США, бронза в шведа Хенріка Харлаута.

  • У жіночому слаломі, де уболівальники чекали на епічне протистояння, не було рівних лідерці сезону Петрі Влговій зі Словаччини, яка за підсумками двох спроб випередила австрійку Катаріну Лінсбергер і Венді Гольденер зі Швейцарії, у яких срібло та бронза відповідно. Відзначимо, що після першої спроби словачка була лише 8-ю. Чергове фіаско спіткало легендарну американку Макіелу Шифрін, яка, як і в Гігантському слаломі, не впоралась із дистанцією.

Українська гірськолижниця Анастасія Шепіленко не фінішувала у першому заїзді.

  • У сноуборд-кросі тріумфувала легендарна 36-річна американка Ліндсі Джакобелліс, яка після "срібла" Турина ніяк не могла зайти на подіум Ігор. Срібну медаль здобула француженка Хлоє Треспеш, бронзова медаль дісталась канадці Меріеті Одін.

  • Неймовірно видовищними стали змагання в лижному двоборстві (HS-109 + Гонка переслідування 10 км.). Німець Вінценц Гайгер, який стартував одинадцятим після першого виду програми, здійснив феноменальне пришвидшення за кілометр до фінішу та здобув неймовірну перемогу. Другим фінішував норвежець Єрген Гробак. Австрієць Лукас Грайдерер завоював бронзову медаль.

Українець Дмитро Мазурчук - він посів 36-е місце.

  • Олімпійським чемпіоном у шорт-треку на дистанції 1500 м став південно-кореєць Хван Де Хон, срібну медаль виборов канадець Стівен Дюбуа, бронзова – у представника ОКР Семена Єлістратова.

  • Німецька пара Тобіас Вендль/Тобіас Арльт виграла золоту медаль в санному спорті серед чоловіків у дисципліні двомісних саней. Їх співвітчизники Тоні Еггерт/Саша Бенеккен показали другий час, австрійці Томас Штой/Лоренц Коллер залишилися з "бронзою".

Також 9 лютого стартував чоловічий хокейний турнір. Розклад і результати ТУТ.

Медільний залік після 5 змагальних днів очолює Німеччина з 5 золотими медалями. Найбільша кількість нагород (11), як і раніше, у представників ОКР.

10 лютого спортсмени розіграють 8 комплектів медалей.