Українська правда

Майстер-клас від Динамо, скандал у матчі Шахтаря. Підсумки 10 туру УПЛ

ФК Динамо
Майстер-клас від Динамо, скандал у матчі Шахтаря. Підсумки 10 туру УПЛ

Клуби Української Прем'єр-ліги провели перші поєдинки після закінчення ігор за участі національних збірних. 8 команд зіграли 16 матчів, у яких подарували глядачам чимало емоцій.

У десятому за ліком ігровому колі вищої ліги чемпіонату Україну команди зіграли внічию у 2 іграх. Колективи забили 14 м’ячів, 6 із яких глядачі побачили у одному матчі. Чемпіон традиційно підбиває підсумки найпривабливішої ліги світу. І пропонує свіжі роздуми до вашої уваги.

Подія туру

Нічия у матчі житомирського Полісся та столичного Лівого берега призвела до важливих перестановок нагорі турнірної таблиці. "Вовки" тепер займають 3 сходинку, й відстають, як від Динамо, так уже й від Олександрії.

ФК Полісся

Від першої сходинки житомирців тепер відділяють 4 бали, від другої – 2 очки. Крім того, практично у потилицю Поліссю дихає Шахтар, який відстає так само на 2 пункти.

Матч туру

Одеський Чорноморець та рівненський Верес подарували глядачам напружений матч. Як і очікувалося, у грі двох претендентів на пониження у класі на полі очікувати якісного футболу було годі. Натомість обидва колективи боялися помилитися, тримаючи нерв гри.

ФК Чорноморець

Втім, 2 голи команди вболівальникам усе ж подарували. Нічия ж задовольнила обидві сторони, адже і господарі, і гості продовжили свої безпрограшні серії. В одеситів вона дорівнює 3 матчам, в рівнян же тепер налічує 4 зустрічі.

Гравець туру

Ілля Путря поповнив склад черкаського ЛНЗ перед стартом сезону. Останнім клубом 26-річного захисника був одеський Чорноморець. У складі нової команди бек не тільки завоював довіру тренера, а й не цурається виконувати функції гравців команди іншого амплуа.

ФК ЛНЗ

Саме Путря став героєм протистояння з Інгульцем. Оборонець забив 2 м’ячі, які в матчі виявилися безальтернативними.

Дербі туру

Якщо у грі київських Оболоні та Динамо боротьби не вийшло, то протистояння двох львівських клубів вдалося на всі сто. Як і очікувалося, матч пройшов під знаком безупинної боротьби команд ледь не за кожен клаптик поля.

ФК Рух

Перемога дісталася більш іменитим, з точки зору досягнень та титулів, Карпатам. Єдиний м’яч у матчі на рахунку 20-річного захисника Жана Педрозу. Для бразильця цей гол є дебютним у складі "левів".

Рішення туру

Олексій Деревінський засмутив уболівальників Колоса. Суддя не зарахував гол "колосків", зафіксувавши порушення правил з боку хавбека господарів Дієго.

Особливої перчинки та значення моменту додав той факт, що епізод відбувся у доданий до 2 тайму матчу в Ковалівці час. Крім того, викликає велике питання, чому арбітр не помітив фол з боку гравця Колоса одразу. У підсумку 26-річний бразилець отримав жовту картку вже після того, як до розгляду епізоду було залучено ВАР, а Деревінський – купу гейту з боку шанувальників клубу з Київської області.

Команда туру

Київське Динамо відреагувало на критику на свою адресу в 2 останніх матчах, коли діями футболістів та тренерського штабу "біло-синіх" із Гоффенгаймом та Кривбасом були незадоволені і вболівальники, і спеціалісти.

ФК Динамо

5 голів у ворота Оболоні не допоможуть забути про провал у перших двох матчах Ліги Європи, але суттєво покращили настрій команди перед візитом у Вічне місто. Нагадаємо, матч з італійською Ромою відбудеться вже найближчого четверга.

Тенденції туру

Ілір Краснічі, Тарас Михавко, Євгеній Морозко. Цих футболістів Колоса, Динамо та Вереса об'єднує не тільки амплуа, адже усі вони захисники. Та в ігровому колі, що минуло, усі троє проявили себе бомбардирами "навпаки", адже забили у свої ворота.

Крім того, в 10 турі зафіксовано одразу 7 матчів, які, висловлюючись букмекерською термінологією, були "низовими". Крім гри на "Оболонь Арені, в усіх зустрічах команди забивали більш як 2 рази. Проте в 10 турі атака багатьох команд узагалі "перевершила" себе. Одразу в 5 матчах глядачі побачили не більш як 1 гол, а найбільш частим рахунком стало співвідношення цифр 1:0, що було в 4 іграх.

Тренер туру

Олександр Шовковський здобув другу розгромну перемогу на чолі Динамо в УПЛ із початку сезону. Раніше "біло-сині" забили 3 м’ячі без відповіді у ворота Лівого берега.

ФК Динамо

Також на початку сезону "динамівці" здобули дві вікторії на міжнародній арені. Мова про перемоги у обох протистояннях із сербським Партизаном у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Гол туру

Володимир Бражко має потужний, сильний та поставлений, а головне – точний удар. У грі з Оболонню півзахисник Динамо вкотре показав, що вміє користуватися своєю нетаємною зброєю у потрібний момент.

Результативна дія 22-річного хавбека – не перша для Бражка з початку сезону. Цим голом він довів кількість забитих м'ячів до 3. Крім того, на його рахунку 2 асисти.

Цитата туру

Імад Ашур залишився незадоволеним тим футболом, який продемонструвало Полісся у матчі з Лівим берегом. В коментарі УПЛ ТБ наставник житомирців сказав наступне.

"Цілком неприйнятна гра. Навіть у тому випадку, якби ми забили, то настрій був таким самим. Єдиний сюрприз – це ми. Сюрприз у тому, що речі, які ми постійно робили та про які ми постійно говоримо, ми просто про них забуваємо. І за це приходить покарання, і все могло завершитися ще гірше з погляду рахунку.

У деяких моментах були далекі навіть від необхідного мінімуму. Вплуталися в таку гру, яку запропонував суперник, і самі винні. Так, ми маємо чимало збірників, але це не виправдання. Треба бути готовим до цього. У нас достатньо гравців, і вони мають виходити та показувати себе".

Верес Динамо Київ Інгулець Карпати Колос Краснічі Лівий берег ЛНЗ Черкаси Оболонь Рух Львів Чемпіонат України, УПЛ Чорноморець Шахтар Олександр Шовковський Ілля Путря Володимир Бражко Імад Ашур Тарас Михавко