Українська правда

Світоліна посіла 8 місце в рейтингу найкращих атлетів України 2023 року

Андрій Твердохліб — 17 грудня 2023, 20:48
Світоліна посіла 8 місце в рейтингу найкращих атлетів України 2023 року

Восьме місце, за версією АСЖУ, у рейтингу ТОП-10 атлетів України у 2023 році посідає тенісистка Еліна Світоліна.

Еліна повернулася на корт після народження доньки Скай у жовтні минулого року, не граючи в теніс протягом 13 місяців (з березня 2022 року). У травні цього року Світоліна дійшла до півфіналу турніру WTA 125 у Сен-Мало і виграла титул WTA 250 у Страсбурі. У червні Еліна зіграла у чвертьфіналі Ролан Гаррос, а через місяць дійшла до півфіналу Вімблдона. На початку свого повернення тенісистка посідала 1088 місце у світовому рейтингу, а завершила сезон-2023 на 25-й позиції!

Також АСЖУ нагороджує тенісистку спеціальною відзнакою "Повернення року".

Еліна повернулася на корт після народження доньки Скай у жовтні минулого року, не граючи в теніс протягом 13 місяців (з березня 2022 року). У травні цього року Світоліна дійшла до півфіналу турніру WTA 125 у Сен-Мало і виграла титул WTA 250 у Страсбурзі. У червні Еліна зіграла у чвертьфіналі Ролан Гаррос, а через місяць дійшла до півфіналу Вімблдона.

Еліна Світоліна стрімко повертається в еліту: побувала в декретній відпустці, народила доньку, стала амбасадором United24

Бронза Олімпіади, Підсумковий турнір і феоменальне повернення: головні перемоги Еліни Світоліної

Нагадаємо, на дев'яте місце експерти поставили футболіста збірної України Георгія Судакова.

Асоціація спортивних журналістів України традиційно щороку визначає десятку найкращих атлетів року: перший номер цього рейтингу оголошується Найкращим Атлетом року.

З цього року в голосуванні беруть участь усі дійсні члени АСЖУ. Переможця буде оголошено 21 грудня.

Еліна Світоліна