Українська правда

Відбудеться генасамблея ЄПК через допуск росіян до Паралімпіади-2024

— 26 жовтня 2023, 14:10
Відбудеться генасамблея ЄПК через допуск росіян до Паралімпіади-2024

Європейський паралімпійський комітет скликатиме позачергову генасамблею через допуск росіян та білорусів до Паралімпіади-2024.

Про це повідомив Національний комітет спорту інвалідів України.

"Багато країн Європи й світу були здивовані рішенням Генеральної Асамблеї Міжнародного паралімпійського комітету про допуск російських і білоруських паралімпійських команд до участі в Паралімпіаді в Парижі в нейтральному статусі, навіть з врахуванням того, що Росію і Білорусь позбавили права членства в МПК на 2 роки.

Стало відомо, чи буде Україна бойкотувати Паралімпіаду після допуску росіян

Саме тому 14 країн Європи, включаючи Україну, звернулись до керівництва Європейського паралімпійського комітету щодо необхідності проведення позачергової Генеральної Асамблеї ЄПК з цього питання. Важливо зазначити, що першим, хто висловився за проведення цієї Асамблеї став Національний паралімпійський комітет Латвії, який запропонував місцем проведення визначити Ригу – столицю Латвії.

Сушкевич - про допуск росіян до Паралімпіади-2024: Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи

23 жовтня відбулось засідання Керівної Ради ЄПК, на якому було прийнято остаточне рішення про проведення позачергової Генеральної Асамблеї Європейського паралімпійського комітету. Головним питанням порядку денного цієї Асамблеї буде: чи можуть паралімпійські команди Росії й Білорусі претендувати на участь в Паралімпіаді в Парижі в будь-якому статусі.

Міжнародний паралімпійський комітет не підтримав повне призупинення членства росії

Національний паралімпійський комітет України разом з європейським паралімпійським загалом продовжує боротьбу за ідеали миру, гуманізму, демократії світового паралімпійського руху", – йдеться у повідомлені.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!