Українська правда

Сушкевич - про допуск росіян до Паралімпіади-2024: Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи

Віктор Слюсаренко — 24 жовтня 2023, 09:11
Сушкевич - про допуск росіян до Паралімпіади-2024: Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи

Має бути скликана позачергова генеральна асамблея Європейського паралімпійського комітету задля скасування допуску до Паралімпійських ігор-2024 російських і білоруських спортсменів.

Про це заявив президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

"Ми повинні зосередити всі зусилля на тому, щоб весь цивілізований паралімпійський світ не допустив так звану процедуру нейтральності, яка допускає вбивць, гвалтівників і підтримують вбивства і насильство в Паралімпіаду в Парижі. Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи, що вимагає скликання позачергової генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету (ЄПК), на якій повинні бути опрацьовані питання, що стосуються процедури допуску нейтральності росії.

А після визнання росією того, що вона впливає на Міжнародний паралімпійський комітет, можливий і скликання генеральної асамблеї МПК для прийняття рішення про відсторонення російського паралімпійського комітету від участі в Паралімпіаді в Парижі. Процедуру нейтральності буде приймати не генеральна асамблея МПК, а рада, і ЄПК повинен сказати тут головне слово. Зараз необхідно нейтралізувати політичне і корупційне впливи росії через свої посольства та делегатів МПК і ЄПК. Мені здається, багато що залежить від свідомості керівників різних країн", - сказав Сушкевич.

За словами Сушкевича, звернення до керівництва ЕПК про скликання асамблеї підписали Латвія, Данія, Німеччина, Фінляндія, Польща, Грузія, Литва, Естонія, Великобританія і Швеція.

Нагадаємо, що росіяни та білоруси виступлять на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі в нейтральному статусі.