Українська правда

МОК допоможе українцям, які захочуть змагатися на турнірах з росіянами

— 5 квітня 2023, 19:38
МОК допоможе українцям, які захочуть змагатися на турнірах з росіянами

Міжнародний олімпійський комітет готовий допомогти українським спортсменам виступати на змаганнях, на які допустять росіян і білорусів.

Про це повідомляє пресслужба МОК.

"У разі реалізації таке рішення буде суперечити позиції ряду українських спортсменів та інших членів української олімпійської спільноти. Нещодавно Федерація тенісу України заявила: "Цим зверненням ми висловлюємо спільну позицію щодо можливого рішення НОК про повний бойкот гравцями всіх міжнародних турнірів, де виступають росіяни чи білоруси.

Актуально: Україна бойкотуватиме змагання, де будуть росіяни

Таке рішення призведе до знищення українського тенісу, бо гравці з цих країн беруть участь чи не в усіх змаганнях, і стане санкцією не проти росіян, а проти українців. Якщо росіянам і білорусам дозволять змагатися, то з ними потрібно грати і перемагати, а не уникати битви.

Гутцайт: Виступи наших тенісистів проти росіян зіграли проти нас

МОК завжди дотримувався і буде дотримуватись своєї політики щодо захисту спортсменів. Тому, якщо це буде реалізовано, спортсмени, які захочуть брати участь у змаганнях і втратять підтримку своїх національних спортивних федерацій та НОК через втручання держави, можуть розраховувати на пряму підтримку Фонду солідарності олімпійського руху для олімпійської спільноти України та програми підтримки спортсменів МОК", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Міжнародна федерація боротьби допустила росіян та білорусів до змагань.

МОК (Міжнародний олімпійський комітет)