Українська правда

Гутцайт: Найцінніше для нас - життя кожного українця, тому ніяких компромісів з росією та білоруссю бути не може

Андрій Твердохліб — 3 лютого 2023, 11:58
Гутцайт: Найцінніше для нас - життя кожного українця, тому ніяких компромісів з росією та білоруссю бути не може

Національний олімпійський комітет України не піде на жодні компроміси з Міжнародним олімпійським комітетом у питанні допуску російських і білоруських спорптсменів до змагань.

Про це заявив на Позачерговій ХХХIХ Генеральній асамблеї НОК України президент організації Вадим Гутцайт.

"Найцінніше що у нас є - життя кожного українця. І ми не маємо права на компроміси! Коли гинуть наші спортсмени, наші друзі, жінки, діти, коли бомблять нашу країну. Ми боремося за нашу незалежність і цілісність. Війна забирає тисячі людей. Тому ми всі разом повинні об'єднатися й й зробити все можливе, щоб росіян і білорусів не допустили до міжнародних змагань, зокрема до Олімпійських ігор. Тому жодних компромісів у питанні повернення російських і білоруських спортсменів на міжнародну спортивну арену бути не може.

І якщо все ж таки російських і білоруських спортсменів допустять, незважаючи на всі наші зусилля, на мою особисту думку, ми маємо бойкотувати Олімпійські ігри", - наголосив Гутцайт.

Нагадаємо, у Міжнародному Олімпійському комітеті просувають ідею дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь в Олімпіаді під нейтральним прапором. Також ідею з дозволом для спортсменів з країн-агресорок підтримує ООН.

Свою підтримку Україні висловили Польща, країни Балтії, а також США.