Українська правда

США підтримують недопуск на Олімпіаду російських та білоруських атлетів

Андрій Твердохліб — 3 лютого 2023, 05:44
США підтримують недопуск на Олімпіаду російських та білоруських атлетів

США продовжують закликати світ протистояти російській війні в Україні й підтримали заклик призупинити участь росії та білорусі у міжнародних спортивних організаціях та комітетах.

По це зокрема заявила прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Сполучені Штати підтримують відсторонення російських і білоруських спортивних керівних органів від міжнародних спортивних організацій і заохочують організації призупинити трансляцію спортивних змагань в обидві країни".

Нагадаємо, Країни Балтії та Польща раніше закликали міжнародні спортивні організації заборонити російським і білоруським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх та інших змаганнях, поки триває війна в Україні. Польща вважає, що до 10 лютого вдасться створити коаліцію з приблизно 40 країн, включаючи США, Великобританію та Канаду, які підтримають заклик до блокування російських і білоруських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 року.

У разі допуску росіян і білорусів на Олімпійські ігри деякі європейські країни не виключають бойкот змагань. Також про можливий бойкот міжнародних змагань заявили в НОК України.