Українська правда

Країни Балтії та Польща збирають коаліцію для тиску на росію

Андрій Твердохліб — 3 лютого 2023, 05:30
Країни Балтії та Польща збирають коаліцію для тиску на росію

Польща вважає, що до 10 лютого вдасться створити коаліцію з приблизно 40 країн, включаючи США, Великобританію та Канаду, які підтримають заклик до блокування російських і білоруських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 року.

Про це заявив 2 лютого польський міністр Каміль Бортничук.

"Я переконаний, що зустріч, яка запланована на 10 лютого, прийде до висновку, що понад 30 або, можливо, 40 міністрів спорту, включаючи міністрів США, Великобританії, Канади, Австралії та Японії, рішуче відхилять ідею дозволу спортсменам з Росії. і Білорусь взяти участь в Іграх. Враховуючи це, я не думаю, що ми зіткнемося з жорсткими рішеннями перед Олімпіадою, і, якщо ми будемо бойкотувати Ігри, коаліція, частиною якої ми будемо, буде достатньо широкою, щоб зробити проведення Ігор безглузди", – сказав Reuters міністр спорту і туризму Польщі.

Країни Балтії та Польща раніше закликали міжнародні спортивні організації заборонити російським і білоруським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх та інших змаганнях, поки триває війна в Україні.

У Міжнародному Олімпійському комітеті просувають ідею дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь в Олімпіаді під нейтральним прапором. Також ідею з дозволом для спортсменів з країн-агресорок підтримує ООН.

У разі допуску росіян і білорусів деякі європейські країни розглядають можливість бойкотувати Олімпіаду-2024 в Парижі.