Головне

Зевіна змушена тренуватися в Італії та каже, що їй не дають нормально займатися у Києві

17.06.2014 17:12 379 0

Рекордсменка Європи, чемпіонка світу, п'ятиразова чемпіонка Європи Дарина Зевіна не може готуватися до міжнародних змагань у басейні Школи вищої спортивної майстерності Києва "Юність".

Про це спортсменка повідомила журналістам на прес-конференції у Києві, йдеться у прес-релізі, який отримав Чемпіон.

За її словами, останнім часом керівництво басейну створили для ведучих плавців української збірної такі умови, під час яких тренуватися стало неможливо.

"Наразі я готуюся до чемпіонату Європи, чемпіонату світу та до моєї головної мети - Олімпійських ігор. Однак, починаючи із січня цього року тренуватися у басейні ШВСМ Києва стало неможливо. Приміром, якщо раніше на доріжці плавало 5 чоловік, що було припустимо для тренувань, то зараз плаває по 7-11 чоловік", - сказала Зевіна.

"Окрім того, я вимушена плавати на одній доріжці з плавцями, які плавають брасом. Я плаваю на спині, тож виникає ризик отримати травму під час тренування. Мені здається, що це - цілеспрямоване шкідництво зі сторони керівництва басейну. Тому я вимушена виїхати на тренування до Італії", - додала вона.

За словами Дарини, протягом своєї спортивної кар`єри вона неодноразово приносила Україні золоті медалі найпрестижніших міжнародних змагань.

"Я дуже люблю свою державу і хочу, щоб гімн нашої країни і надалі звучав на міжнародній спортивній арені", - зауважила вона.

Зазначається , що до басейну "Юність" не пускають навіть Ніну Кожух - відомого та фахового тренера України, яка виховала чотириразову олімпійську чемпіонку Яну Клочкову.

Коментарі ()