Головне

Черговий провал Шифрін та унікальний рекорд канадської хокеїстки: підсумки Олімпіади 2022 за 17 лютого

17.02.2022 16:41 7473 0
Черговий провал Шифрін та унікальний рекорд канадської хокеїстки: підсумки Олімпіади 2022 за 17 лютого

Джерело - Чемпіон.

17 лютого на зимових Олімпійських іграх у Пекіні було розіграно 6 комплектів нагород, щоправда, бронзових медалісток у жіночому хокейному турнірі було визначено напередодні.

  • Олімпійськими чемпіонками Пекіна в хокеї серед жінок стала збірна Канади. Представниці країни кленового листка в фіналі перемогли збірну США (3:2). Канадки повернули собі титул, який втратили чотирі роки тому в матчі з тими ж американками. Тепер жіноча збірна Канади – п’ятиразовий олімпійський чемпіон, а канадська хокеїстка Марі-Філіп Пулен стала першим гравцем в історії, який закидала шайби у чотирьох фіналах зимових Олімпіад. 

Напередодні бронзові медалі виграли хокеїстки Фінляндії.

  • У жіночі суперкомбінації в гірськолижному спорті тріумфувала швейцарка Мішель Гізін, яка додала "золото" до "бронзи" в супергіганті. Срібну медаль виборола співвітчизниця Гізін – Венді Холденер, бронза – в італійки Федеріки Бріньоне. Відзначимо, що Мікаела Шифрін знову не змогла подолати дистанцію - американка зробила помилку в своєму улюбленому слаломі. Таким чином, дворазова олімпійська чемпіонка, яка очолює загальний залік Кубка світу, не здобула в Пекіні жодної медалі.

  • Змігання в жіночому скі-кросі (фристайл) виграла шведка Сандра Неслунд. Срібна медаль дісталась Маріелль Томпсон із Канади, бронзова – Фанні Сміт зі Швейцарії.

  • Дистанцію 1000 м в жінок у ковзанярському спорті з олімпійським рекордом виграла японка Такагі Міхо, Ютта Лердам іх Нідерландів здобула срібну нагороду, американка Бріттані Боу завоювала "бронзу".

  • Олімпійською чемпіонкою в одиночному катанні стала, досить несподівано, представниця ОКР Анна Щербакова, її співвітчизниця Олександра Трусова виграла срібну медаль, бронза дісталась японці Каорі Сакамото.

Скандальна Каміла Валієва, яка лідирувала після Короткої програми та була фавориткою змагань, провалила Довільну програму - двічі впала та два стрибки зірвала. Валієва посіла лише 4 місце.

У медальному заліку - без змін - збірна Норвегії з 14 золотими нагородами очолює командну першість.

18 лютого спортсмени роізгають 5 комплектів медалей, найбільші сподівання в українських уболівальників від біатлонних мас-стартів у жінок і чоловіків.

Коментарі ()