Українська правда

Медаль України та тріумф Швеції: підсумки Олімпіади 2022 за 16 лютого

Андрій Твердохліб — 16 лютого 2022, 16:32
Медаль України та тріумф Швеції: підсумки Олімпіади 2022 за 16 лютого
Getty images

16 лютого на Олімпійських іграх у Пекіні було розіграно 8 комплектів медалей.

  • У фіналі чоловічого слоупстайлу (фристайл), який не відбувся напередодні через погодні умови, олімпійським чемпіоном став американець Александер Голл. Його співвітчизник Нік Геппер виборов срібну медаль, бронзова – у шведа Єспера Тьядера.

Іван Ковбаснюк не зміг фінішувати.

  • Золоту медаль у слаломі за сумою двох спроб виграв француз Клеман Ноель, олімпійський чемпіон у Супергіганті - Йоганнес Штольц із Австрії виборов "срібло", бронзова медаль дісталась норвежцю Себастьяну Фосс-Солевогу.

  • У жіночій естафеті 4х6 км в біатлоні тріумфувала збірна Швеції. Біатлоністки ОКР вибороли срібну медаль, Німеччина завоювала "бронзу".

Збірна України в складі Ірини Петренко, Юлії Джими, Анастасії Меркушиної приїхали на фініш сьомими. Лідерка української команди – Джима, провалила свій етап, заїхала на штрафне коло і передала естафету лише дванадцятою з більш ніж двохвилинним відставанням.

  • У командному спринті в лижних гонках у жінок олімпійськими чемпіонками, несподівано, стали німкені – Катаріна Хенніг і Вікторія Карл. Срібні медалі - у шведок – Маї Далквіст і Йонни Сундлінг, брозовими призерками стали лижниці ОКР – Юлія Ступак і Наталія Нєпряєва.

  • Чоловічий командний спринт у лижних гонках виграла збірна Норвегії (Ерік Валнес/Йоганнес Клебо), срібну медаль виграла Фінляндія (Ііво Нісканен/Йокі Макі), бронза – у атлетів ОКР – Олександра Большунова та Олександра Терентьєва. Йоганнес Клебо став п'ятиразовим олімпійським чемпіоном

  • Ну а змагання з лижної акробатики нарешті принесли Україні довгочікувану медаль. Олександр Абраменко здобув срібну медаль, пропустивши вперед лише китайця Ци Гуанпу. Бронзова медаль дісталась представнику ОКР Іллі Бурову. Таким чином, Абраменко став найтитулованішим українським спортсменом на зимових Олімпіадах.

Олександр Окіпнюк не зміг пробитися до суперфіналу.

  • У шорт-треку в чоловічій естафеті на 5000 м золоту медаль виграли канадці. Срібло – у Південної Кореї, бронза – у Нідерландів.

  • Південно-кореянка Чхве Мін Джон стала дворазовою олімпійською чемпіонкою в шорт-треку на дистанції 1500 м. Срібну медаль виборола італійка Аріанна Фонтана, бронзову - Сюзанн Шултінг із Нідерландів.

У чоловічому хокейному турнірі визначились три півфіналіста. Розклад і результати - ТУТ.

17 лютого в Пекіні буде розіграно 6 комплектів нагород, включаючи фінал у жіночому хокейному турнірі. День пройде без участі українських спортсменів.