Українська правда

В юридичній компанії, яка захищала інтереси Валієвої, прокоментували рішення CAS

Віктор Слюсаренко — 14 лютого 2022, 11:48
В юридичній компанії, яка захищала інтереси Валієвої, прокоментували рішення CAS

Спортивний арбітражний суд (CAS) прийняв правильне рішення у справі фігуристки ОКР Каміли Валієвої, яку раніше спіймали на допінгу.

Про це заявила партнер у юридичній фірмі Schellenberg Wittmer, що захищала інтереси Валієвої, Анна Козьменко.

"Ми задоволені результатом. Вважаємо, що CAS ухвалив правильне рішення не відновлювати усунення Каміли. Процес був непростим, він тривав кілька годин з відеозв'язку. На мою думку, десь о другій годині по Пекіну ми закінчили.

На що наполягали на захисті? У нас була низка аргументів. У тому числі ми надали колегії аргументи, що Каміла - це захищений спортсмен. Обговорювали й те, як відбувалося повідомлення про результати, які проаналізувала стокгольмська лабораторія. Була в нас низка аргументів щодо пропорційності, справедливості, належного розгляду.

Що далі? Чого чекати? Поки що ми бажаємо Камілі успіху завтра на змаганнях. Триматимемо за неї кулачки, сподіваємося, що все в неї вийде. А далі вже дивитимемося по подальших правових кроках.

Поки що жодних прогнозів щодо термінів? Поки що їх немає.

Жодних апеляцій на рішення CAS від понеділка вже не може бути? CAS прийняв це рішення, все, воно набуло чинності", - зазначила Кузьменко.

Раніше повідомлялося, що спортивний арбітражний суд завершив слухання у справі фігуристки Каміли Валієвої. Апеляції МОК, ВАДА та ISU на рішення РУСАДА було відхилено.

Олімпіада-2022 Каміла Валієва