Українська правда

CAS опублікував повний текст рішення у допінг-справі фігуристки Валієвої

Віктор Слюсаренко — 14 лютого 2022, 08:48
CAS опублікував повний текст рішення у допінг-справі фігуристки Валієвої

Апеляції МОК, ВАДА та ISU на рішення РУСАДА про зупинення тимчасового усунення 15-річної фігуристки ОКР Каміли Валієвої було відхилено.

Про це повідомляє пресслужба CAS.

"Валієва, відповідно до кодексу ВАДА, - "захищена особа";

У антидопінгових правилах РУСАДА та Світовому антидопінговому кодексі нічого не йдеться про тимчасове усунення, яке накладається на осіб, що захищаються. При цьому там містяться конкретні положення про різні стандарти доказів і про нижчі санкції щодо осіб, що захищаються;

Комісія розглянула основоположні принципи справедливості, пропорційності, непоправної шкоди та відносного балансу інтересів між Заявниками та Спортсменкою, яка не здавала позитивних допінг-проб під час Олімпійських ігор у Пекіні і все ще наражається на дисциплінарну процедуру по суті. року. Комісія визнала, що недопущення Валієвої до участі в Олімпійських іграх завдасть їй "непоправної шкоди в цих обставинах";

Комісія CAS також наголосила, що існували серйозні проблеми з несвоєчасним повідомленням про результати антидопінгового тесту Валієвої, яке було здано у грудні 2021 року. Це вплинуло здатність фігуристки реалізувати певні юридичні вимоги у її інтересах. Пізніше повідомлення, яке сталося під час Олімпіади в Пекіні, - не її вина.

Комісію не просили визнавати фігуристку винною чи виправдовувати, а також вирішувати, чи залишати золоті медалі, завойовані командою ОКР у командних змаганнях. Ці питання будуть розглянуті під час інших розглядів", - йдеться у рішенні.

Раніше повідомлялося, що Спортивний арбітражний суд завершив слухання у справі фігуристки Каміли Валієвої.

Олімпіада-2022 Каміла Валієва