Головне

Брага: Чемпіонат Української хокейної ліги відбудеться в незалежності від позиції ФХУ

Федерація хокею України вставляє палиці в колеса Українській хокейній лізі
21.08.2019 16:59 2963 0
Брага: Чемпіонат Української хокейної ліги відбудеться в незалежності від позиції ФХУ
Олексій Брага

Джерело - xsport.

Напередодні в Українській хокейній лізі завершилася заявочна кампанія перед стартом сезону-2019/2020.

Сайт XSPORT.ua отримав ексклюзивний коментар виконавчого директора УХЛ Олексія Браги про те, яким буде майбутній турнір.

- 20-го серпня завершився період заявок на участь в сезоні УХЛ. День для Ліги вийшов продуктивним?

- Так, заявочне вікно закрите і ми раді повідомити про те, що залишилися стабільними! І в 4-му сезоні чемпіонату УХЛ - Парі-Матч участь візьмуть 6 професійних клубів. Сьогодні (20-го серпня - прим. XSPORT.ua) свою заявку надіслав харківський МХК "Динамо", також в сезоні зіграють: донецький Донбас, ХК Кременчук, херсонський Дніпро, білоцерківський Білий Барс та київські Крижані Вовки. Чемпіонат стартує, як і планувалося, 14-го вересня. Кожна команда зіграє по 40 матчів у "регулярці", а також візьме участь в іграх плей-оф. Всього відбудеться більше 140 матчів.

  Також: Український телеканал покаже Kremenchuk Open Cup 2019

- У вівторок на офіційному сайті Федерації хокею України з'явилася новина про ще одній процедурі заявки - вже від ФХУ. Прокоментуйте, що це?

- За 3 роки успішної роботи Ліги, представники Федерації переконалися, що все може розвиватися і проводитися без їх участі, але, чомусь, вирішили нагадати, що вони існують. Але наш чемпіонат буде проводитися незалежно від позиції ФХУ. Професійні українські клуби будуть брати участь тільки в Українській хокейній лізі, а хто буде грати в чемпіонаті ФХУ - нам невідомо. Федерація має право проводити свій чемпіонат, але хочу нагадати, що в чемпіонаті під егідою ФХУ в сезоні 2014/2015 взяли участь всього 4 команди і зіграли його за півтора місяці - разом з плей-офф всього 32 матчу. У підсумку, через фінансові проблеми чемпіон того сезону (київський АТЕК - прим. XSPORT.ua) відмовився від участі в єврокубку, а в міжнародних відносинах подібні відмови призведуть до втрати місця в континентальних змаганнях і завдадуть нам іміджевої шкоди.

- А що буде з нашою участю в Континентальному кубку IIHF 2019/2020?

 - Чинний чемпіон України прийме в ньому участь в жовтні у Броварах. Вперше з 2013-го року Україна отримала право проведення такої події і ми віримо в хороший результат нашого представника - донецького Донбасу. Що стосується права участі чемпіона в Континентальному кубку в майбутньому, то Ліга докладе усіх зусиль для участі представника України в європейських змаганнях, при наявності у клубу відповідної інфраструктури та складу команди.

Нагадаємо, що Континентальний кубок відбудеться в Україні вперше із 2013 року.

Коментарі ()