Головне

Лукашенко не віддав Україні ЧС-2014 з хокею

08.05.2009 19:36 418 0

Хокейний Чемпіонат світу 2014 року пройде в Білорусії.

Це рішення було ухвалене в п'ятницю на черговому конгресі Міжнародної федерації хокею (ІЇХФ), який проходить у Берні.

Під час голосування, яке тривало усього 30 секунд, заявка Білорусії отримала схвалення 75 голосів. З інших претендентів, Угорщина отримала 24 голоси, Латвія - три, Україна - два, а один делегат утримався. Всього в голосуванні взяло участь 105 чоловік.

Світова першість пройде в 2014 році через три місяці після Олімпіади в Сочі. З чотирьох претендентів тільки Латвія раніше приймала у себе Чемпіонат світу серед команд елітного дивізіону.

Крім того, цьогорічний випадок став першим в історії світового хокею, коли боротьбу за проведення першості ведуть три країни, що представляють колишній СРСР. Чехія, яка раніше також цікавилась організацією ЧС-2014, відкликала свою заявку.

Планується, що світову першість 2014 року приймуть дві арени в Мінську, які вміщують 15 і 8 тисяч. Перша з них, яка зараз зводиться, будується як домашня арена мінського "Динамо", а друга поки в проекті.

Раніше міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко заявляв, що він упевнений, що Україна здатна підготувати льодові арени, які необхідні для проведення Чемпіонату світу з хокею в 2014 році.

Gazeta.UA

Коментарі ()