Українська правда

Пушич відверто висловився щодо фінансової стимуляції у футболі

Игорь Чернявский — 15 квітня, 12:10
Пушич відверто висловився щодо фінансової стимуляції у футболі

Головний тренер Шахтаря Марино Пушич вважає, що навіть якщо конкуренти будуть стимулювати середняків та аутсайдерів, це не має впливати на результат.

Своїми думками про одну з найбільш обговорюваних тем в українському футболі наставник "гірників" поділився під час пресконференції після перемоги Ворсклою.

"Дивіться, я колись казав, що якщо ви великий клуб, а ми – великий клуб, то всі завжди на 100 процентів мають стимул змагатися з вами. Знаєте, ми спортсмени. І звісно, у когось буде додатковий стимул, але я зосереджений тільки на своїй команді, мене не турбує, що вони роблять, стимуляція та інше. Я просто сфокусований на власній команді, я така людина.

Я досі бачу, що всі викладаються можливо більш ніж на 110 –120 відсотків у грі із Шахтарем, що закономірно. Але це мене не обходить, я сконцентрований на своїй команді, я завжди кажу, що ми повинні працювати більше, ніж суперник, щоб створити різницю у якості.

Тому можна стимулювати команду скільки завгодно, але результат завжди залежить від нас. І я завжди дивлюся на нас: на те, як ми діємо в грі, як ми реагуємо на ситуації, яку ми маємо енергію. Тож я не зважаю на стимуляцію, мене це не турбує", – сказав Пушич.

Нагадаємо, тему стимуляції нещодавно публічно підняв головний тренер Інгульця Владислав Лупашко. Після одного з матчів він заявив, що суперники його команди грають лише за гроші.

Невдовзі після того з’явилася інформація, що Українська асоціація футболу заборонить стимуляцію команд третьою стороною.

Чемпіонат України, УПЛ Шахтар Донецьк Маріно Пушич