Українська правда

Зінченко назвав найкращого гравця, з яким йому довелося грати

Віктор Слюсаренко — 15 серпня 2023, 12:24
Зінченко назвав найкращого гравця, з яким йому довелося грати

Олександр Зінченко ще напередодні благодійного матчу Game4Ukraine став гостем YouTube-шоу Ріо Фердінанда. Пропонуємо до вашої уваги переклад уривка інтерв'ю легенди Манчестер Юнайтед з українським гравцем Арсенала.

"Я пам’ятаю перше тренування [в Арсеналі - прим.]. Тоді я розмовляв з одним із асистентів Мікеля. Звичайно ж, я бачив ігри Арсенала, але якості, які вони мали – неймовірні. Моя особиста думка: коли я бачив чиїсь очі, то вони не вірили, що могли це зробити. Не знаю, можливо, це через вік, тому що ми досить-таки молода команда. Ти можеш бути неймовірним із м’ячем, без нього, але досвід є досвід. Я думаю, ми на шляху до цього.

Коли я бачу твою думку або Ґарі Невіла, це дуже добре особисто для мене. Я не знаю за інших хлопців. Будь ласка, говоріть щось про мою гру так багато, як тільки можете. Тому що я ще тут (внизу - прим. ред.), я був дитиною, коли дивився ваші ігри. Ви для мене легенди. Коли ви розмовляєте про мене, я сиджу на дивані і думаю: "Вааау, я у цьому житті роблю щось правильно".

Найкращий гравець, із яким я грав? Давід Сілва. Будучи чесним, мені всі дуже подобаються: Венсан (Компані - прим. ред.), Аґуеро, Фернандіньйо... Їх цілий список, але якщо ти попросиш мене обрати одного, то я оберу Давіда. Я ніколи не бачив такого у своєму житті. Я дуже щасливий, що хоч трохи пограв із ним. Лерой з лівої сторони давав йому м’ячі просто всюди і він завжди був відкритим, хоча не вирізнявся швидкістю. Він завжди на правильній позиції, він завжди читає гру на високому рівні.

Хто найзавзятіше працював? Венсан. Ніколи не бачив чогось подібного. У своєму останньому сезоні за Сіті йому довелося боротися з численними травмами. Я часто бачив, як він реабілітувався в залі. Коли ти повертаєшся після травми, ти намагаєшся вберегти себе, але він – ніколи. Найкращий капітан, із яким мені доводилося грати", - сказав Зінченко.

"6-7 разів на день лунає сирена, але люди намагаються жити своїм життям": велика розмова Олександра Зінченка з Ріо Фердінандом

Олександр Зінченко