Українська правда

Реал Мадрид - Манчестер Сіті: анонс і прогноз матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

— 9 травня 2023, 05:41
Реал Мадрид - Манчестер Сіті: анонс і прогноз матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Getty Images
Ліга чемпіонів-2022/23, плей-оф
1/2 фіналу
9 травня 2023 року, 22:00

Реал Мадрид (Іспанія) - Манчестер Сіті (Англія)

Стадіон Сантьяґо Бернабеу (Мадрид, Іспанія)
Головний арбітр - Артур Діаш (Португалія)

9 травня мадридський Реал нашого Андрія Луніна зіграє в першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів проти англійського Манчестер Сіті. Поєдинок відбудеться на стадіоні Сантьяґо Бернабеу в Мадриді та розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Реал Мадрид

Підопічні Карло Анчелотті щойно вдвадцяте стали володарями Кубка Іспанії, здолавши Осасуну з рахунком 2:1. А в чемпіонаті Реал уже втратив практичні шанси на титул, тож увага й сили королівського клубу будуть цілковито спрямовані на дві гри з Ман Сіті, які пройдуть з інтервалом у 8 днів.

До матчу Ліги чемпіонів "вершкові" підходять на тлі чуток про продовження контракту з 37-річним лідером команди Лукою Модричем, який щойно відновився після пошкодження. Відтак уболівальники можуть сподіватись на вихід хорватського півзахисника у вівторковій грі. Натомість Реалу не зможуть допомогти центральний захисник Едер Мілітао (перебір жовтих карток), та Ферлан Менді (травма).

Манчестер Сіті

Команда Хосепа Ґвардіоли мчить до чергового тріумфу в АПЛ, зрівнявшись із Арсеналом за кількістю проведених матчів, але водночас відірвавшись від нього вже на 4 очки за 4 тури до завершення чемпіонату. В суботу Сіті здолав аутсайдера Лідс Юнайтед із рахунком 2:1.

Втім, є й погані новини для "містян": у поєдинку на Бернабеу їм, імовірно, не допоможе центральний захисник Натан Аке. Нідерландець лише нещодавно оговтався від травми, проте в матчі з Лідсом був змушений достроково покинути поле (пошкодження підколінного сухожилля).

Історія зустрічей

Реал та Ман Сіті провели між собою 8 офіційних матчів, усі - в Лізі чемпіонів. Баланс перемог рівний - 3:3. Дане протистояння вже можна називати класикою півфіналу ЛЧ, позаяк цьогорічна двоматчева зустріч суперників стане вже третьою на такій стадії за останні 7 років. Попередні дві вигравав іспанський клуб (2015/16 та 2021/22).

Трансляція матчу

Дивитися поєдинок можна на медіасервісах Volia TV та MEGOGO.

Пряма мова

Карло Анчелотті (головний тренер Реала): "План – зіграти повноцінну гру, показати найкраще, що у нас є на фізичному, технічному та мотиваційному рівні, беручи до уваги, що вирішальною грою буде матч-відповідь.

Манчестер Сіті зараз – краща версія команди порівняно з минулим роком. Вони мали дуже небезпечного нападника, яким був Габріель Жесус, але в Голанда інші характеристики. Сіті не змінили свій стиль, можливо, вони грають трохи прямолінійніше і використовують перевагу довгої передачі, тому що в них інший нападник. Але за ним стоїть Де Брюйне, і в багатьох іграх вони використовували цю тактику, коли довга передача відігравала ключову роль. Сіті дуже добре організований ззаду і добре поводиться з м'ячем.

Голанд – дуже небезпечний гравець, він демонструє виняткові якості, особливо коли справа доходить до забитих голів. Він небезпечний, але говорити лише про нього – значить не говорити про повноцінну команду, яка грає у дуже хороший футбол, дуже добре захищається, атакує та має ідеї. Ми пропонуємо не гру, щоб зупинити Голанда, а цілу команду, яку неможливо зупинити. У нас є варіанти, щоб зіграти рівний та конкурентний матч.

Уболівальники змінили свою думку, бо минулого року клуб прибув після трьох років без перемог, а тепер ми тут, вигравши Лігу чемпіонів минулого року. Змінюється лише це, уболівальники завжди раді, що це змагання можна виграти"

Хосеп Ґвардіола (головний тренер Ман Сіті): "Ми приїхали в Мадрид у бадьорому настрої. Зараз ми дуже добре граємо. Ми тут не для помсти, це ще одна можливість. Одного разу ми переможемо Реал. Цього сезону ми хочемо виграти ЛЧ, минулого нам завадив Реал. Ми були готові й минулого року. У команд однакові тренери, однакові гравці, але абсолютно різна гра".

Орієнтовні склади

Реал: Куртуа, Карвахаль, Рюдіґер, Алаба, Начо, Вальверде, Чуамені, Кроос, Родріґо, Бензема, Вінісіус

Ман Сіті: Едерсон, Вокер, Стоунс, Діаш, Аканджі, Ґюндоґан, Родрі, де Брюйне, Сілва, Голанд, Ґріліш

Ставки букмекерів

Фаворитом гри вважають англійську команду: перемога Сіті - 2.15, нічия - 3.75, перемога Реала - 3.30.

Прогноз Чемпіона

Нічия - 1:1.

Ліга чемпіонів Манчестер Сіті Реал Мадрид