Українська правда

Палкін: Продаж Мудрика допоміг продовжити роботу клубу

— 2 травня 2023, 18:54
Палкін: Продаж Мудрика допоміг продовжити роботу клубу

Продаж вінгера Шахтаря Михайла Мудрика в Челсі допоміг донецькому клубу повернути борги.

Про це розповів генеральний директор "гірників" Сергій Палкін.

"Це допомогло нам продовжити роботу клубу і повернути наші борги, тому що ФІФА дозволила нашим гравцям піти, а клуби продовжували вимагати платити за цих гравців. Чи можете таке собі уявити?

Актуально: Шахтар прийме Минай на Минай-Арені

Наші кредитори просять нас платити. Але коли я сперечаюся про те, як можна заплатити, якщо немає можливості продати цих гравців, вони просто зникли, і в нас триває війна, нікого це не хвилює. Тому ці гроші, які ми отримали від продажу Мудрика, допомогли нам повернути ці борги.

Читайте: Вінгер Шахтаря Петряк може пропустили залишок сезону через травму

Ми подали заяву до суду проти ФІФА та CAS. І відразу я зрозумів, що неможливо виграти справу проти ФІФА та CAS, тому що 80% доходу CAS надходить від ФІФА. Рада CAS, представник ФІФА та голова колегії в нашому суді були призначені CAS. І голова був лояльним.

Палкін: український футбол стане сильнішим, ніж будь-коли

І з першої хвилини розумієш, що програєш цю справу. І після цього ми вирішили звернутися до Європейської комісії. Ми вже надіслали туди всі документи. І коли ми отримаємо повний пакет нашої справи від CAS, то звернемося безпосередньо до Федерального суду Швейцарії, – зазначив Палкін.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!

Сергій Палкін Шахтар