Українська правда

Боснія може отримати дискваліфікацію за матч з Росією

Олександр Булава — 12 вересня 2022, 19:11
Боснія може отримати дискваліфікацію за матч з Росією

УЄФА введе санкції проти Федерації футболу Боснії та Герцеговини, якщо товариський матч зі збірною Росії, призначений на 19 листопада, відбудеться.

Про це повідомляє боснійська газета Dnevni Avaz.

Усунення стосуватиметься майбутніх змагань УЄФА, а також фінансової допомоги – фактично виключать країну з усіх програм організації.

"УЄФА відповів, що товариські матчі не входять до їхньої компетенції... Але після цього будуть санкції – можливо, у змаганнях під егідою УЄФА, заснованих на політичних рішеннях Європейського союзу, яким підпорядковуються всі органи, а не лише спортивні. Таким чином, якщо буде зіграний товариський матч Росія – Боснія, УЄФА на столі має пакет заходів проти Федерації футболу.

Це приблизно так: Європа, США та деякі інші ввели санкції проти Росії, і вони все ще розмовляють із росіянами. Але Росії немає у європейських турнірах. Так і у випадку із листопадовим матчем: ви можете грати, а потім ми з вами поговоримо.

Те саме, що було у випадку з винятком російських клубів та збірних з турнірів, станеться з боснійськими клубами та національними командами. Однак я думаю, що керівництво Федерації футболу скасує рішення провести матч із Росією", – повідомило джерело Dnevni Avaz.

Нагадаємо, Футбольний союз Боснії та Герцеговини оголосив, що 19 листопада його збірна проведе товариський матч у Санкт-Петербурзі проти росії (терористичної держави).

Після цього здійнялася хвиля невдоволення не лише в Україні, а й серед лідерів збірної Боснії та Герцеговини. Висловилися зокрема Едін Джеко та Міралем П'янич.

Виступили проти й боснійські фанати, які закликали бойкотувати цей поєдинок. А після цього всього й футбольні чиновники балканської країни теж замислилися про скасування матчу.