Головне

Перенесений старт гірськолижників і провал Клебо: підсумки другого дня Олімпіади-2022

06.02.2022 16:25 2844 0
Перенесений старт гірськолижників і провал Клебо: підсумки другого дня Олімпіади-2022
Getty images

У другий медальний день на на XXIV зимових Олімпійських іграх - 6 лютого, спортсмени мали роізграти 7 комплектів нагород, але поггодні умови внесли свої корективи - швидкісний спуск у чоловіків так і не відбувся.

  • Першими медалі розіграли майстрині сноуборду. У дисципліні слоупстайл перемогу, першу в історії Нової Зеландії, здобула Зої Садовскі-Синнотт. Срібну медаль виборола американка Маріно, "бронза" дісталася австралійці Коуді.

  • На гірськолижних схилах чоловіки мали змагатися в швидкісному спуску, але через погодні умови гонку одразу перенесли на 8 годину за київським часом, а потім зовсім на наступний день. Старт заплановано на понеділок, 7 лютого.

  • З найбільшим інтересом у дргий день Ігор уболівальники чекали на епічне протистояння в лижному скіатлоні (15 км - класичним стилем, 15 - коньковим) між норвежцем Клебо та росіянинонм Большуновим. Проте боротьби не вийшло, представник ОКР знищив своїх суперників, а Клебо дістався до фінішу на 40-му місці. Срібну медаль здобув співітчизник переможця - Спіцов, "бронза" у фіна Нісканена. Представники України - Олексій Красовський та Руслан Перехода не фінішували через відстання на коло по ходу гонки.

  • Швед Нільс ван дер Пель з новим олімпійським рекордом тріумфував у ковзанярському спорті на дистанції 5000 м. Друге місце посів нідерландець Руст, третій - Енгербротен із норвегії.

  • У змаганнях фристайлісток у дисципліні могул олімпійською чемпіонкою стала австралійка Ентоні, срібна медаль у американки Кауф, бронзова - у представниці ОКР Смирнової.

  • Йоганнес Людвіг із Німеччини виборов "золото" в змаганнях саночників-одиночників, срібна медаль у австрійця Кіндля, бронзову нагороду здобув італієць Фішналлер.

7 лютого на Олімпіаді буде розіграно 8 комплектів + пересені змагання гірськолижників. На олімпійські арені вийдуть 10 представників України. В українських уболівальників найбільші сподівання на індивідуальну гонку на 15 км у біатлоністок, яка розпочнеться об 11:00.

Коментарі ()